intel 5g
Kép: Intel

Az 5G körül óriási a hype, hiszen egy új, forradalmi technológiáról van szó, és ezt meglovagolva sokan akarják magukat ultrainnovatív, jövőt építő cégnek beállítani. Előfordul, hogy van ennek alapja, de az is, hogy az egész csak egy óriási lufi.

De a legjobb még hátra volt: 2019 elején elindultak az első 5G rendszerek, így eljött az ideje annak, hogy az Intel végre “élesben” is megmutassa, hogy mit alkotott. És ekkor az Intel ledobta a bombát, hiszen bejelentette, hogy az egész csak egy humbug volt, inkább mégsem szállnának be az 5G modemek bulijába, sőt inkább kivégzik az egész üzletágat! Mindezt úgy, hogy előtte éveken át azt óbégatták, hogy ők a “piacvezetők”. A legnagyobb vicc az egészben, hogy az az Apple vásárolja fel a részleget, amely nem is olyan régen bevitt nekik egy kiadós frászt, és nekik pedig a  MediaTek szállítja majd magát a hardvert.

intel 5g

Tehát az Apple célja a jelek szerint az első pillanattól az volt, hogy megszerezze az Intel modem részlegét. Emiatt eljátszották, hogy összeállnak a Qualcomm-AMD bandával, mire az addig erős emberként páváskodó Intel összecsinálta magát, és elhagyta az egész iparágat. Az Apple pedig közölte, hogy vissza az egész, nem pusziszkodnak Qualcommékkal, inkább csinálnak maguknak saját cuccokat az Intel szabadalmaira építve. Mesteri! Felállva tapsolunk!