A tengerentúlon a Super Bowl majdnem akkora esemény, mint a karácsony. Nem véletlen, hogy az 5G ott is felbukkan, bár nagyon nem mindegy, hol sikerül helyet találni a létesítményben. 

Megállíthatatlanul robog az 5G vonat, és míg sokan azzal vannak elfoglalva, hogy miért fogunk idő előtt meghalni a sugárzásától, addig mások igyekeznek minél jobban elterjeszteni a gyakorlatban. Ez utóbbi csoportba sorolható a Verizon is, mely azért felel, hogy a csúcssebesség elérhető legyen az amerikaiak számára vallási ünneppel felérő Super Bowl során. Ezzel kapcsolatban a szolgáltató sajtóközleményben értesítette a médiát, ám arról nem esett szó, hogy mégis mennyien tudják majd az 5G-t használni/kihasználni. Éppen ezért az Arstechnica rákérdezett, és kiderült, a Miamiban lévő, és a rendezvénynek helyt adó Hard Rock Stadiumnak csak egy részét tudják majd lefedni. Ami egyébként nem kevés, tekintve, hogy az ülőhelyeken, a jegypénztáraknál és a parkolónál is lehet majd villámgyorsan használni a hálózatot.

Kép: NFL

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a válasz nem részletezi, a 65.000 ülőhelyből mennyire vonatkozik az 5G. A Verizon kihangsúlyozta, 80 millió dollárt költöttek a Super Bowl kiszolgálására azzal a céllal, hogy új magasságokba emeljék a sporteseményt. Szeptemberben, amikor az NFL szezon megkezdődött, a Verizon tizenhárom stadionba vitte el az 5G-t, beleértve a Super Bowl kapcsán február 2-án emberekkel csurig megtelő Hard Rock Stadiumot is. Akkor a cég elismerte, hogy oké, valóban van hihetetlen sebesség, de csupán az ülőhelyek egy részén érhető el, és elképzelhető, hogy azóta sem lett sokkal jobb a helyzet. Figyelembe véve azonban, hogy itthonról nézve viszonylag kevesen fognak az Államokba utazni csak ezért, valójában mindegy is, hogy az ottaniak 5G segítségével teszik fel a szelfiket és rövid videókat az Instagramra, vagy 4G-n.

Ha tetszett a cikkünk, lájkoljátok Facebook oldalunkat is!

Címkép: David Bruyland  – Pixabay