Habár első körben a Galaxy Tab S6 5G csak az anyaországában lesz kapható, a tényt nem lehet elvitatni tőle, hogy ő az első a szegmensben. 

A Galaxy Tab S6 önmagában nem újdonság, hiszen már lassan fél éve a piacon van, ám a Samsung nem habozott, és úgy döntött, ideje, hogy megérkezzék a Galaxy Tab S6 5G, aminek egyébként voltak is korábban jelei. Mint a nevéből látható, az új eszköz már alkalmas az 5G hálózat kihasználására, köszönhetően a Snapdragon X50 5G modemnek, a korábbi X24 LTE helyett. Azok a koreai vásárlók, akik március 31-ig szerzik be az egyébként mai napon megjelenő táblagépet, ingyenesen kapják a Samsung Book Cover billentyűzetet.

Kép: Samsung

A Galaxy Tab S6 5G ára 850 dollárnak megfelelő helyi fizetőeszköz, ami forintban körülbelül 260.000-nek felel meg. Egyebekben az 5G-s eszköz specifikációi nem változtak az elődhöz képest, ami Qualcomm Snapdragon 855 processzort, 6 GB RAM-ot, és 128 GB háttértárat jelent. Ahogy a sima S6, úgy az S6 5G is kedvező lehet azok számára, akik főleg multimédiát fogyasztanak. A 10,5 hüvelykes QHD+ AMOLED kijelző, valamint a négy hangszórós Dolby Atmos megfelelő társ lehet videók és filmek megtekintéséhez olyankor, amikor éppen nincs kéznél egy normális méretű tévé. Arról nem tudni, helyesebben nem beszélt a Samsung, hogy mikorra várható, vagy egyáltalán tervezik-e a globális megjelenését az 5G-vel bővített tabletnek.

Címkép: Samsung