Az Egyesült Királyság lakói együtt élnek a technológiai fejlődéssel, hiszen egész sokan még idén lecserélnék jelenlegi telefonjukat olyanra, ami tudja az 5G-t, bár arra már nem tudnak válaszolni, ez miért is jó nekik. 

Az Egyesült Királyság körül éppen elég hullámot vetett az elmúlt időszakban az EU-ból való kilépésük, mely cselekedettel valahogy egészen jól összecseng az is, hogy polgárai miként vélekednek az 5G-ről. Az Amdocs nevű távközlési szoftvergyártó végzett egy kutatást az új technológiát illetően és röviden összefoglalva arra jutott, hogy az Egyesült Királyság lakóinak 35 százaléka tervezi olyan telefon vásárlását, ami már 5G-képes. Ez rendben is van, haladni kell a korral, engedelmeskedni a hívó szónak, ám többségüknek mindemellett fogalma sincs, hogy összességében miért jobb, mint a 4G. A felmérésből az is kiderült, hogy az újdonságról nagyjából csak a csecsemők és a nagyon öregek nem hallottak a szigetországban, ám a legtöbb válaszadó úgy vélekedett, hogy az olyan nagyszerű dolgok, mint a villámgyors sebesség csak konkrétan az internetre vonatkozik.

Kép: Vodafone

Ami egyébként nem csoda, hiszen a fogyasztók első körben úgy találkoznak az 5G-vel, hogy gyors a net, a videók letöltése, a streaming, stb. De ennél sokkal többet rejt magában a technológia, hiszen a cégek ennek részeként képzelik el az olyan futurisztikus szolgáltatásokat, mint a vezető nélküli autók, a virtuális és kiterjesztett valóság, és még hosszasan sorolhatnánk. Az már más kérdés, hogy akik idén váltanak az Egyesült Királyság lakói közül, nem biztos, hogy rögtön tapasztalni fogják a különbséget a 4G és az 5G között, tehát kell majd némi türelem ahhoz, hogy az előnyök maradéktalanul kiteljesedjenek. Ehhez viszont szükség van a hálózat fejlesztésére, a megfelelő díjcsomagok kidolgozására, és arra, hogy a polgárok elfogadják, nem fog megsülni az agyuk a hullámoktól.

Címkép: Tham Yuan Yuan – Pixabay