Ahogy többen teszik a mobilszektorban, úgy a Motorola is igyekszik időben felpattanni az 5G vonatra, és rögtön két modellel. 

Az 5G kapcsán eltérő vélemények vannak, és nem csupán a felhasználói rétegnél adódnak kérdések, hanem a gyártóknál és szolgáltatóknál is. Míg az Apple szerint nincs ok kapkodni, a Samsung elvileg már a célegyenesben van az új technológiát illetően, és a jelek szerint a Motorola sem ül a babérjain, vidáman szotyihéjat köpködve. A hírek szerint két modellel is készül, melyek vízesés kijelzővel és 90 Hz-es frissítéssel érkezhetnek. A vízesés azt jelenti, hogy a kijelző-káva arány extrém módon eltolódik előbbi irányába, bár a képeket elnézve a Huawei Mate 30 Pro és a Vivo Nex 3 5G esetében hangsúlyosabb ez a fajta megoldás. Hardverekről is regélnek a világhálón, így többek között azt, hogy az egyik modell Snapdragon 865-öt kap, ami elég combos alkatrész, és mellé 12 GB RAM társul, a meghajtásról pedig egy 5169 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Mindebből szépen kikövetkeztethető, hogy egyfajta zászlóshajóról van szó. A másik készülék a középkategóriát célozza meg Snapdragon 735-tel, 48 megapixeles kamerával, 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral. Mindkét eszköz a Moto One brand alatt érkezik, viszont a kijelző pontos elnevezését még nem tudni, mert vélhetően nem a “waterfall”-t fogják használni, mint ahogyan a Huawei sem így hívja az övét, hanem “Horizon display”-ként emlegeti. Úgy tudni, hogy a kijelző ívelt részét használhatjuk majd a Moto Edge Assistant szolgáltatáshoz, aminek egyik fontos része, hogy a gesztusokat dupla érintéssel rendelhetjük funkciókhoz. Lesz még Moto Gametime, ami blokkolja az értesítéseket játék közben, illetve Moto Audio, ami automatikusan beállítja a hangszínszabályzót az éppen aktuális médiának megfelelően. A Motorola február 23-án az MWC-n fogja bemutatni újdonságait, már amennyiben a koronavírus el nem söpri az egész rendezvényt.

Címkép: Moto z3, Android Authority