A Galaxy S20 flotta nem csupán az 5G-vel, de a mesterséges intelligencia alapú kamerával is újít. 

Míg korábban csak a neten keringő információk alapján lehetett valamit tudni a Samsung Galaxy S20 családról, a tegnapi bemutatót követően már semmiféle homályos pont nincs az új készülékeket illetően. Az első, és talán egyik legfontosabb, hogy mind az S20, S20+ és S20 Ultra 5G-képes, bár kissé árnyalja a képet, hogy kicsiny hazánkban az S20 csupán 4G-s kivitelben lesz elérhető. Az S20+ és S20 Ultra a vállalat első készülékei, amelyek a Sub-6 és mmWave sávok egyidejű használatával kecsegtetnek. Az S20 támogatja a Sub-6 technológiát, és a sorozat mindhárom készüléke hagyományos és standalone 5G képességgel is rendelkezik.

S20

Ami még nagyon fontos, és főleg azok számára, akik már régen nem hisznek a fényképezőgépekben a telefonos állóképek javára, az a mesterséges intelligencia alapú kamerarendszer. Az S20 Ultra 108 megapixeles, és az S20 illetve S20+ 64 megapixeles egysége alighanem mindenki számára elegendő akár ahhoz, hogy újraélje az élményeit, akár ahhoz, hogy részletesen szerkessze. Az S20 Ultra nona-binning technológiával kilenc pixel kombinációjából hoz létre egyet, így magas minőségű képet készít.  Az S20 család Space Zoom ultranagyítás technológiájával, amely Hibrid optikai zoom és Szuper Felbontású, mesterséges intelligencia alapú zoom kombinációját használja, így nem feltétlen kell testközelben kattintanunk ahhoz, hogy megfelelő képet lőjünk. Az S20 és S20+ harmincszoros zoommal érkezik, míg az S20 Ultra hajlított lencséi pedigszázszoros Space Zoom ultranagyítással rendelkeznek A mesterséges intelligencia alapú képfeldolgozása csökkenti a minőségromlást zoomolás közben, így a képek jobb minőségűek lesznek.

 
S20 Plus

Az Okos felvétel funkcióval és a mesterséges intelligencia alapú kameratechnológiával az eszköz több képet és videót is készít párhuzamosan, így a mesterséges intelligencia segítségével a felhasználók kiválaszthatják az Élőfókusz, cropped, Ultraszéles, vagy más beállítások közül a legjobbat. A Szuperstabil felvételmód pedig abban segít, hogy az akár 8K-s felbontású videókban ne legyen idegesítő rázkódás, így már csak egy 8K tévére lesz szükségünk ahhoz, hogy mindez teljes pompájában értelmet is nyerjen.

S20 Ultra

Habár a most bemutatott S20 család még ezer egyéb tulajdonsággal rendelkezik, oldalunk tematikája szerint leginkább az 5G-vel kapcsolatos részletekre fókuszálunk, amibe beletartozik a hálózati sebesség, mely többek között játéknál lehet szerfelett fontos. A 120 Hz-es frissítés és az ultragyors hálózati lehetőségek elegye mindenképpen jól veszi ki magát akkor, ha a telefont játékra is sűrűn használjuk.

Elérhetőség, árak, színek: 

Galaxy S20 4G 324 990 Ft,
Galaxy S20+ 4G 359 990 Ft
Galaxy S20+ 5G 394 990 Ft
Galaxy S20 Ultra 5G 484 990 Ft (ajánlott fogyasztói árak). 2020. március 13-tól.

Galaxy S20: Kozmosz Szürke, Kék Felhő, Rózsaszín Felhő
Galaxy S20+: Kozmosz Szürke, Kozmosz Fekete, Kék Felhő
Galaxy S20 Ultra: Kozmosz Szürke, Kozmosz Fekete

Címkép és képek: Samsung