Huawei 5G Mate Xs
A Huawei beszállt a ringbe, és bemutatta hajlítgatható 5G mobilját, amelynek kijelzője kinyitva 8 hüvelykes. A Mate Xs nevű termék összehajtva kétképernyős okostelefonként szolgál, egy 6.6”-es fő-, illetve egy 6.38”-es másodlagos képernyővel.

 

A Multi-Ablak funkciónak köszönhetően párhuzamosan két alkalmazás is futtatható a készülék képernyőjén, valamint drag-and-drop módszerrel könnyedén át lehet húzni szövegeket, képeket és egyéb dokumentumokat egyik alkalmazásból a másikba – lényegesen növelve ezzel a munkavégzés hatékonyságát, vagy például két termék összehasonlítását az online vásárlás közben.

5G

A Kirin 990 5G SoC tartalmaz egy 5G-modemet, amely egyszerre biztosítja az erőteljes teljesítményt és az 5G hálózatba kapcsoltságot nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb hőkibocsátással. Az SoC a 2G, 3G, 4G, valamint az 5G NSA és SA hálózatokat, továbbá a teljes 5G-spektrumot, valamint az 5G+4G SIM Dual Standby-t is támogatja.

Android nélkül

A kereskedelmi háborúval kapcsolatos tiltások miatt a Huawei nem használhatja a Google fejlesztéseit, így az appokról is le kell mondani. Emiatt a mobilra a cég saját alkalmazásboltja került, amelyben jelenleg 55 000 app található meg. Ez azért jóval kevesebb, mint amit az emberek az Androidnál megszokhattak, ráadásul a magyar appok is hiányoznak. A masina jó drága lesz, hiszen egymillió forintot kérnek el érte…..