A Nokia első 5G-s telefonja a legújabb James Bond filmben tűnt fel, és már azt is lehet tudni, hogy mikor kerül a boltokba. 

A HDM Global (ami a Nokia telefonjai mögött áll) megerősítette, hogy első 5G-s telefonjuk március 19-én jelenik meg, mégpedig a James Bond film, a No Time to Die moziba kerülése előtt. Ám látni már korábban is láthattuk, hiszen a szóban forgó eszköz szerepel a filmben, és a pletykák szerint a Nokia 10-ről van szó, ami az előzetesben tűnt fel. Itt Nomi ügynök (Lashana Lynch alakítja) a Google Assistant használata közben markolássza, fotók, navigációk és szöveges üzenetek küldése kapcsán.

Egyebekben nem igazán tudunk semmit a James Bond filmben feltűnő Nokiáról, csak azt, amit az egyes jelenetekben láthatunk. Így többek között azt, hogy Nomi ügynök harminchat órás üldözésről beszél, és a telefonban még 20 százalék töltés van, de ez simán lehet fikció. Látható továbbá, hogy fent és lent is keret van, felül a kamera miatt, alul pedig a Nokia felirat figyel. Érdekes lehet még a hátlap, ahol a kör alakú kamerás egység látható, koncentrikusan elhelyezve a vaku körül. A jelenetek alapján feltételezhető a makro, a normál, és a széles látószögű funkció, valamint a fotó, normál, és videó, valamint éjszakai működés. A Nokia 5G-s készüléke vélhetően 21:9-es képarányú kijelzővel érkezik, de tényleg ez az egész csupán feltételezés, egy rövid előzetes alapján.

Címkép: Click2Houston – a kompozíció arra utal, hogy a rajongók a későbbi bemutatót kérik a koronavírus miatt
Galéria képei: Techradar

FORRÁSTechradar