A Nokia 8.3 leginkább azért érdekes, mert 600 MHz-től 3,8 GHz-ig mindenféle hálózatot támogat, így bárhol megél, mint a koronavírus. 

A Nokia több készüléket is bemutatott az olcsóbbaktól a drágábbakig, és utóbbiba tartozik a Nokia 8.3, bár nem kerül annyiba, mint a top 5G-s eszközök. Bár szokatlan, de pont emiatt célszerű rögtön az árral kezdeni. A telefont 599 euróért tervezik adni, ami a cikk írásának pillanatában 213.000 forint. Tehát sokkal olcsóbb, mint például a Samsung Galaxy S20, de nem is vele van egy súlycsoportban. Sokkal inkább a RealMe X50 Pro a vetélytársa, ami Snapdragon 865-tel hasonló árban van. Ugyanakkor a Nokia 8.3 Snapdragon 765G-t kapott, amivel a gyártó szerint 40 százalékkal gyorsabb, mint hasonló egységgel szerelt vetélytársai.

Kép: Digital Trends

Ami magát a telefont illeti, üvegburkolatot kapott, amiről nem vitatható, hogy exkluzív megjelenést biztosít, ugyanakkor számos esetben tapasztaltuk, hogy pont emiatt fizikailag sebezhetőbb is. Egyéb hardvereit tekintve elérhető lesz 6/64 GB-os és 8/128 GB-os kivitel is, bár a combosabb verzió nem áll meg a jelzett 599 eurónál, hiszen azért 695-öt kell fizetni. Megszokhattuk már, hogy mostanában különleges figyelmet kapnak a kamerák is, ami a 8.3 esetében négyes elrendezésű. A Zeiss főkamerája 64 megapixeles, ami mellett egy ultraszéles látószögű 12 megapixeles, valamint 2 darab 2 megapixeles egészít ki. Az olyan opciók, mint a 4K videó, 21:9 képarány, már csak hab a tortán. Megjelenésére az év legmelegebb évszakában számíthatunk.

Címkép: The Verge

FORRÁSCnet