Elődjével ellentétben a ZTE Axon 11 5G inkább a középkategória tetejére pozicionálja magát, semmint a csúcsokra. 

A gyártó immár a harmadik 5G-képes telefonját jelentette be, ami ZTE Axon 11 5G névre hallgat. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy Snapdragon 765G chipsettel dolgozik, és nem a Snapdragon 865-tel, ami az idei év egyik nagy ígérete. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy a modell a gyengélkedőn kötne ki, tekintve a 6 és 8 GB RAM-ot, valamint a 128/256 GB háttértárat.

Kép: GSMArena

Ami az 5G modult illeti, dual-módot támogat (SA és NSA), amihez megfelelő méretű akkumulátor kell, ám erről pontos adatok nincsenek, a források 4.000 mAh-val és Quick Charge 4+-szal számolnak. Mindezeken kívül egy mostanra megszokottnak nevezhető négyes kameraegységet találunk a hátoldalon, kicsit szerényebb képességekkel, mint az Axon 10 Pro esetében. A főkamera 64 megapixel, ami mellett 8 MP-es ultraszéles, valamint 2 darab 2 megapixeles kapott helyet, így a makrokedvelők sem érezhetik magukat elhanyagolva.

Kép: GSMArena

Ami a mozgóképes felvételeket illeti, a ZTE Axon 11 5G képes 4K-s felvételek rögzítésére 60 fps mellett, valósidejű HDR-rel. Amiről pedig még nem esett szó, az a 6,47 hüvelykes FHD+OLED kijelző, vélhetően 60 HZ-es frissítés körül, beépített ujjlenyomat-érzékelővel. Operációs rendszerként az Android 10 szolgál, de úgy tudni, 3,5 mm-es csatlakozó viszont nincs rajta. A készülék feketében és fehérben érkezik, RAM-tól és háttértártól függően 380 és 420 dollár körüli áron.

Címkép: NDTV Gadgets

FORRÁSGSMArena