A Redmi K30 Pro egy újabb remek gurítás a kínai gyártótól. 

A Xiaomi bejelentette a Redmi K30 Pro névre hallgató telefonját, melyet az élmezőnybe szán, ám az árazása mégis visszafogott. Az Ázsiában K20 Próként, Európában pedig Mi 9T Próként forgalmazott mobil utódja Snapdragon 865-öt kap, ami azt jelenti, hogy tudja az 5G-t is. A 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző 60 herzes, és HDR 10+-t tud, tehát vélhetően a látványra sem lehet majd panasz. A K30 Pro a mostanában egyre elterjedtebb kameraelrendezést kapott a hátlapjára, ahol a kör alakú keretben vannak a lencsék. A négyes egység elsődleges szenzora 64 megapixeles, ami mellett 13 MP-es ultraszéles látószögű, valamint 2 megapixeles makro, és szintén 2 MP-es tele kapott még helyt.

Kép: GSMArena

A Xiaomi szerint 30x-os hibrid zoomra számíthatunk, de aki nem csupán fotózni szeretne, az 8K-s videókat is rögzíthet. Az eszköz egyéb tulajdonságai között kiemelhető még az IP53 szerint vízállóság, az NFC, a Wi-Fi 6, és a hagyományos jack csatlakozó. Az 5G-vel együtt szokás említeni az energiaigényt is, amit egy 4700 mAh-s akkumulátor szolgáltat, de ha lemerülne, a 33 wattos gyorstöltés segítségével hamar visszavarázsolható belé a delej. A K30 Pro először Kínában, majd Indiában kerül piacra, de vélhetően Európába is eljut, bár elképzelhető, hogy errefelé más néven, ahogy az előd is.

Árak tekintetében jelenleg csupán a jüanban megadottra támaszkodhatunk, ami 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral szerelt kivitel esetében 2999 jüan, tehát valamivel 120.000 forint felett van. A 8 GB/256 GB-os combosabb testvére 3999 jüanér (162.000 forint) lesz megvásárolható, ami így elsőre valóban egészen barátságos árazás a tudáshoz képest. Kérdés, hogy az európai, és benne a magyar piacon mennyivel lesz borsosabb áron beszerezhető.

Címkép: Android Authority

FORRÁSThe Verge