Az Astro Slide nem aprózza el a jelzőket, de tény, hogy abból, amit kínál, jelenleg még nincs sok a piacon (ha van egyáltalán). 

Jönnek az 5G-s idők, gyorsulnak a sebességek, ehhez pedig minden gyártó igyekszik igazodni. A Planet Computers úgy gondolja, hogy ehhez az egyik legmegfelelőbb eszköz a teljes nevén Astro Slide 5G Transformer lehet. Ami nem csupán egy okoseszköz, hanem kicsúsztatható fizikai billentyűzetével amolyan telefon – minilaptop hibrid. A projekt gazdái szerint így az egyik legnagyobb előny a praktikum, hiszen nem szükséges két különböző kütyüt vinni magunkkal. A Planet Computers az Indiegogo segítségével próbálja meg összekalapozni a pénzt a tömeggyártásra. A tervezett 180.000 euróból a cikk írásának pillanatában 135.209 jött össze, ami 75 százalékos teljesülés, de van még hátra 40 nap.

Ami pedig az Astro Slide hardveres kondícióit illeti, a kijelző 6,53 hüvelykes, FHD+ (20:9 méretarány), felbontása 2340×1080, ami 395 ppi-nek felel meg, tehát nem lesz csúnya a kép. Alatta MediaTek Dimensity 1000, MT6889 Octacore 5G chipset van, nyolcmagos procival és 6 GB RAM-mal. Ezekhez társul 128 GB háttértár, valamint a hátlapon 48 megapixeles, előlapon pedig 5 MP-s kamera. A meghajtásról 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, operációs rendszerként pedig Android 10-et találhatnak majd rajta azok, akik beruháznak rá (amennyiben a projekt ténylegesen életre kel). Jelenleg mindössze egyetlen darab létezik fizikailag is, természetesen prototípusként. Aki esetleg be szeretne szállni a gyűjtésbe, annak minimum 491 dolláros költséggel kell számolnia, amiért cserébe 2021. márciusában kapja meg az eszközt.

Címkép: Android Authority