Kép: GSMArena

A Red Magic 5G nem csupán a folyadékhűtés miatt érdekes, hanem sok egyéb más specifikációjában is. 

Az 5G és az általa elért sebességnövekedés kapcsán sokszor szóba kerül a szórakoztatás, így például a játékok. Azok számára, akik ezt a kikapcsolódási módot nem PC-n vagy valamilyen tévéhez kötött konzolon űzik, ott van például a telefon. Csakhogy akadnak olyan játékok, melyek rendesen megkergetik a hardvert, és ilyenkor jön képbe a ZTE nubia Red Magic 5G.

Kép: GSMArena

Ami nem más, mint konkrétan a játszadozásra kihegyezett okostelefon, tehát sok tulajdonságában eltér átlagos társaitól.A 2020. március 12-én bejelentett, és 19-én megjelent eszköz 6,65 hüvelykes AMOLED kijelzője 1080×2340-es felbontású, ami nagyjából 388 ppi-t jelent. Különlegessége a 144 Hz-es frissítés, tehát akinek a folyamatos kép a fétise, azt ez a szám különös elégedettséggel töltheti el. A Snapdragon 865 chipset mellett nyolcmagos Kryo 585 processzor, és Adreno 650 GPU teszi a dolgát, illetve kiviteltől függően létezik 8, 12, és 16 GB RAM-os verzió.

Kép: GSMArena

Belső tárhelyből 128, vagy 256 GB áll rendelkezésre attól függően, hogy mennyi RAM van a telefonban. A hátlapi kamera főegysége 64 megapixeles, míg az ultraszéles 8 MP-t, a makro pedig 2 MP-t mondhat magáénak. A 4500 mAh-s Li-Po akkumulátort a csomagban található töltő 18 wattal táplálja, de vásárolható hozzá külön 55 wattos is. Ebben az esetben 40 perc kell a teljes töltöttség eléréséhez.

Ilyen az “átlátszó” változat. Kép: GSMArena

A gamer telefonok terhelése megkívánja a megfelelő hűtést, ami a Red Magic 5G esetében folyadékos, de rásegít egy ventilátor, ami a maga 16.000 rpm-jével 30 százalékkal több levegőt juttat a burkolat alá. Arról pedig, hogy mennyire vagány a megjelenése, mindenki meggyőződhet a képek alapján.

Címkép: MikeShouts

FORRÁSRed Magic