microsoft

Míg az angoloknál 5G oszlopok lángoltak, a YouTube bejelentette, hogy felveszi a kesztyűt a koronavírus terjedését az 5G-vel magyarázó videók ellen. 

Pénteken csupán bulvár jelleggel írtunk arról, hogy akadnak, akik a koronavírus és az 5G között egyértelmű összefüggést látnak. Szerintük az új technológia okolható a járvány elterjedéséért, amit az is igazol, hogy Vuhanból jött a vírus, ahol már bevetették az 5G-t. Mint minden olyan oldal, ahol megközelítőleg boldog és boldogtalan bármit kiírhat, fényképes, mozgóképes formában közölhet, kiváló közvetítő közegei az ilyesféle borgőzős elméleteknek. A YouTube esetében sincs másként, hiszen számtalan videó található a felületén, melyben az alufólia sisak rend önjelölt lovagjai vizionálnak arról, hogy miért van vírus.

Kép: ZME Science

Pont ez az oka annak, hogy a Google úgy döntött, határozottabban lép fel az olyan anyagok ellen, melyek egyértelmű összefüggést látnak az 5G és a koronavírus között. Ez leginkább azt jelenti, hogy az ajánlott videók között nem fognak szerepelni az ilyen témájúak. A gigacég természetesen a félreinformálásra és a megtévesztésre hivatkozik, mondván, a jelenlegi járványügyi helyzetben káros minden, ami az embereket félrevezetheti. Mindeközben a briteknél több 5G oszlopot is felgyújtottak azok a polgárok, akik az említett videókban elhangzó dolgokat kész tényeknek veszik. Igaz, olyan tornyot is sikerül lángba borítani, ami nem az új technológiát szolgálja, de ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács.

Címkép: Coda Story