Címkép: GSMArean

A TCL 10 sorozat komoly fejfájást okozhat a konkurenseknek árával, ráadásul olyan, mint egy félszemű pók. Négy kamerája van. 

A TCL, mely eddig leginkább pénztárcabarát televízióiról volt ismert, úgy döntött, kellemetlen helyzetbe hozza a mobiltelefonos piac bizonyos szereplőit. Teszi mindezt a TCL 10 családdal, melynek három tagja van: a 10 Pro, a 10L és a 10 5G. Ezek mindegyike még a második negyedévben várható, 500 dollár alatti árcédulával. Természetesen a legérdekesebb darab a TCL 10 5G, ami ha nem is az első, de az elsők között van a középkategóriás 5G piacon. A burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 765G-t találunk, ami a gyártó első olyan chipsetje, melyben integrált 5G modem van. Még a csúcsra járatott 865-ben is szeparáltan található meg. Tekintve, hogy az új technológiát tudó zászlóshajók bőven 1.000 dollár feletti áron mennek, a TCL ajánlata középkategóriában nem is rossz. A 6,53 hüvelykes kijelző LCD-s, rajta apró pontként 16 megapixeles kamerával. A hátlap viszont már csak azért is érdeles, mert ott négy lencse található. A 64 megapixeles főegység mellett 5 MP-es makró, 8 megapixeles széles látószögű, és 2 MP-es mélységérzékelő foglal helyet. Nem esett még szó a 6 GB RAM-ról és a 128 GB háttértárról, illetve az egész telefont árammal ellátó 4.500 mAh-s akkumulátorról.

TCL 10 Pro, Kép: GSMArena

Eltekintve az 5G-től, a család legcombosabb tagja mindenképpen a TCL 10 Pro, ami bár Snapdragon 675-tel rendelkezik, ugyanakkor van, amiben jobb. Az LCD helyett itt már OLED kijelző van, mely 6,47 hüvelykes, felbontása 2340×1080 pixel. Kamerák terén kapott egy kimondottan gyenge megvilágításra optimalizált lencsét, a makro és az ultraszéles, valamint a 64 megapixeles mellé. Akkumulátorban, RAM-ban és háttértárban megegyezik 5G-s társával.

TCL 10L, Kép: ZDNet

A csapat alsókategóriás tagja a 10L, mely a Prónál kicsit nagyobb kijelzővel, de ugyanolyan felbontással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az OLED panel 6,53 hüvelykes, alatta pedig Snapdragon 665 lakik, míg a 6 GB RAM mellé 64 és 128 GB háttértár választható. 249 dolláros árával jó eséllyel indulhat a konkurensekkel szemben, már amennyiben felénk is forgalomba kerül, és nem csupán Kínában, illetve a tengerentúlon.

Címkép: GSMArena 

FORRÁSThe Verge