Az erősen trash movie kategóriában induló 5G Zombies szerint az 5G-től az emberek élőhalottakká válnak. Valahol felujjong egy konteó hívő. 

Ismerjük a mondást arról, a bizonyos matériáról, melynek az a jellemzője, hogy ahol ez van, ott legyek is. Igaz mindez az 5G-re is, hiszen számtalan ember él pánikban amiatt, hogy az új technológia kisüti az agyát. Nem is beszélve arról a nevetséges összefüggésről, ami az 5G és a koronavírus között van. Ezt a hullámot lovagolja meg az 5G Zombies nevű horrorfilm szerű alkotás.

A sztori szerint a koronavírus járvány miatt a kormányok megpróbálnak összehangoltan cselekedni, és az 5G segítségével mosni az emberek agyát, hogy a megfelelő irányba befolyásolják a megmaradt népességet. Csakhogy, mint az előzetesből kiderül, ez nem egészen jó taktika, mivel az emberek zombikká válnak, és ennek megfelelően is viselkednek. Szóval semmi különleges, csak annak a furcsa összeesküvés elméletnek a beépítése a forgatókönyvbe, ami oly sok ember fejére varázsol fóliasisakot a bolygón. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a május 1-én megjelent 5G Zombies IMDB-s értékelése jelenleg 1,9-en áll, ami finoman szólva sem azt sejteti, hogy maradandót sikerült alkotniuk a készítőknek. Ennél talán még a Pappa Pia is jobban teljesített, de lehet, hogy az angol zombis film mégis szórakoztatóbb.

Címkép: Urban Fusions