Kép: Gerd Altmann - Pixabay

Habár az 5G-s készülékek eladásai még szinte éppen csak elindultak, az már most látszik, hogy a Huawei és a Samsung elég nagy szeletet csippent ki a piacból. 

Kiderült, hogy az 5G-s telefonok eladásai hogyan oszlanak meg az egyes cégek között, és valójában nem érhet senkit meglepetés, ha látja a számokat. Hiszen ahogy az eddigi értékesítések esetében is, a Samsung és a Huawei ott lohol az élen. Az első negyedévben összesen 24,1 millió készülék talált gazdára, ami természetesen nem túl sok, de figyelembe véve, hogy az 5G még csecsemőkorban van, érthető. De lássuk inkább konkrétan a számokat. A piramis tetején a Samsung van, ami a 8,3 milliós eladásával 34,4 százalékot hasít a tortából, ám szorosan mögötte ott kocog a Huawei is a maga nyolcmilliós számával.

Kép: The Korea Herald

Ez 33,2 százalékos részesedés, és szépen mutatja, hogy a Samsung egyáltalán nem ülhet ölbe tett kézzel. Viszont a két cégóriásnak jelenleg egyáltalán nem kell félnie a további konkurenciától, hiszen a harmadik helyezett Vivo is jócskán le van maradva. Ő “mindössze” 2,9 milliót adott el, ami 12 százalék, mögötte pedig a Xiaomi jön 2,5 millióval, ami 10,4 százalék. Érdekesség, hogy az ötödik helyen az Oppo tanyázik, ami 5 százalékkal képviselteti magát a piacon, ez pedig 1,2 millió értékesített készüléket jelent. Ugyanennyi a részesedése az összes többi, itt nem említett, de az 5G-s telefonok területén eladásokkal rendelkező gyártónak.

Címkép: Gerd Altmann – Pixabay