A Xiaomi Redmi 10X család, Kép: AndroidPolice

A Redmi 10X megpróbál mindenkinek kedvére tenni, ezért rögvest három készüléket kínál, bár az 5G és a Pro 5G túlzottan nem különbözik egymástól. 

Nem is olyan régen szerepelt nálunk a Redmi 10X, igaz, akkor még csak arról írtunk, hogy éppen érkezőben van, és akad egy különlegessége is. Most pedig már szinte mindent tudunk, ami csak fontos lehet, így azt, hogy háromféle változatban lesz kapható, úgymint, 4G, 5G, illetve Pro 5G. Ami a Redmi 10X 5G-t illeti, a kijelző 6,57 hüvelykes, természetesen FHD+ felbontású AMOLED, HDR10-zel.

10X Pro – Kép: GSMArena

Ahogy korábban már tudni lehetett, és erre céloztunk a különlegességgel, a burkolat alatt Dimensity 820 dolgozik, míg a grafikáért Mali-G57  MC5 felel. Ehhez társul a 8 GB RAM, és az akár 256 GB-os háttértár, valamint az Android 10, és az arra ültetett MIUI 12 felület. A hátlapon 48 megapixeles főkamera, valamint 8 MP-es ultraszéles, és 5 MP-es makro található. A meghajtásról 4520 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amit 22 wattos gyorstöltéssel lehet újra munkaképes állapotba hozni.

A 10X 4G értelemszerűen szerényebb képességekkel bír, így a 6,53 hüvelykes kijelző csupán IPS, odabent pedig Heli G85 található, 6 GB RAM és 128 GB háttértár társaságában.

10X 4G – Kép: XiaomiLife

Kamerából viszont több jutott neki, mint 5G-s testvérének, mivel a 48 és 8 megapixeles egységek mellett van egy 2 MP-es makró, illetve egy ugyanilyen felbontású mélységélesség is. Akkumulátora 5020 mAh-s, tehát több szufla van benne, mint az 5G-s változatban, ugyanakkor gyortsöltést 18 W-tal tud.

A Redmi 10X 5G Pro alapvető hardverei megegyeznek az 5G-s kivitellel, ellenben kamerák terén valamivel jobban áll, hiszen a 8 MP-es tele háromszoros optikai, ötszörös hibrid, valamint harmincszoros digitális zoomot tud. Az előlapi egység szintén jobb, hiszen 20 megapixelt kínál 16 helyett, míg az akkumulátort a Pro esetében 33 wattal tölthetjük.

10X Pro 5G – Kép: GSMArena

A Xiaomi anyaországában a nyár elejétől válik elérhetővé, azt viszont nem tudni, hogy mikor szabadul ki az ázsiai országból, és ha ezt megteszi merrefelé veszi útját.

Címkép: Android Police