Kép: Fossbytes

A Xiaomi nem a lelátón köpi a szotyit, nézve, hogy mások hogyan játszanak, hanem elég nagy erőbedobással próbálja befolyásolni a piacot. 

Tegnap ismertük meg a Xiaomi Redmi 10X családot, ami jelenleg a legolcsóbb 5G-s telefon dupla SIM-mel, de a kínai cég a jelek szerint nem ül a babérjain. A vezérigazgató, Lei Jun ugyanis úgy nyilatkozott, hogy előzetes kutatásokat kezdtek 6G fronton. Ennél többet viszont nem mondott, tehát fogalmunk sincs, valójában mit is jelent mindez. Hogy mindössze kimondta valaki a 6G szót, vagy ennél már lényegesen előrébb járnak, mindenesetre az biztos, elég komolyan gondolják. Erre utal az is, hogy szintén kutakodnak a műholdas internet és a telefonos alkalmazhatóság témakörében.

A Xiaomi Redmi 10X család, Kép: AndroidPolice

Előbbi rendkívül fontos, mondhatni kulcsfontosságú technológia a vidéki területeken élők számára ott, ahol a mobilhálózatok és a vezetékes infrastruktúra hagy maga után némi kívánnivalót. Ami pedig a 6G-t illeti, nem csupán a Xiaomi keresi a további fejlődési lehetőségeket, hiszen a Samsung és a Huawei figyelme is erre irányul az 5G mellett. A koreai cég már tavaly nyáron közölte, hogy kutatásokat végeznek a még gyorsabb hálózatok témakörében. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy még legalább öt év kell ahhoz, hogy a 6G realitása kézzelfogható közelségbe kerüljön. Figyelembe véve azonban, hogy mennyi munka van az 5G-vel, és milyen tempóban épül ki az ehhez szükséges infrastruktúra, lehet, hogy ennél szignifikánsan több időre lesz szükség.