Japán egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Docomo egy szuper szolgáltatással demózza, hogy mire is képes az 5G technológia. Íme a Docomo 5G és a multi streaming!

A Docomo hasonlóan a világ többi nagy mobilszolgáltatójához, kínál saját márkás mobilokat, amelyeket a nagy gyártók, így például a Sharp vagy a Samsung állítanak elő számukra. A cég elindította új, Docomo 5G kompatibilis telefonjaira szánt szolgáltatását, a Multi Steraminget, amely kiválóan demonstrálja, hogy milyen erő is rejlik az új generációs mobiltechnológiában.


Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyszerre 18 tévécsatorna adását kövesse figyelemmel egyetlen képernyőn. Ennek az erődemonstráció mellett gyakorlati haszna is van, hiszen könnyebben találhat rá az őt érdeklő tartalomra. Mindez pedig nem valósulhatna meg az 5G által kínált óriási, minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebesség nélkül. Hiszen ez azt feltételezi, hogy az összes online streaming képi jelet egy időben fogadja a mobil, ez pedig a régebbi eljárások esetén lehetetlen lett volna.