Az iPad Pro következő generációja X55 modemmel érkezhet, ami azt jelenti, hogy minden 5G-s szabványt támogat. 

Az interneten keringő hírek szerint az új iPad Pro generáció egyaránt megfelel az mmWave-nek és a 6 GHz alatti spektrumnak is, ami azt jelenti, hogy akkor is gyors lehet, ha zsúfolt helyeken használják, illetve alacsonyabb tempóban, de nagyobb területen sem lesz gondja. Egy tweet alapján azt is tudni lehet, hogy megjelenésére valamikor a jövő év első vagy második negyedévében számíthatunk.

Ahogy olvasható, a Snapdragon X55 modem mellett mini LED kijelzőre számíthatunk. A modem támogatja a spektrum sávok és/vagy üzemmódok bármilyen kombinációját. 5G mmWave és 6 GHz alatt, önálló és nem önálló módok, TDD és FDD, spektrummegosztás, LTE, 3G, 2G. Mindez azt szolgálja, hogy a felhasználók bármilyen formában használhassák az eszközöket a gyors hálózaton. A Qualcomm szerint ez akár 7,5 GHz-es sebességet is jelenthet, bár a gyakorlatban a legtöbb 5G-s infrastruktúra 1 Gbps korlátozásban gondolkodik.

Korábban egyébként azt lehetett hallani, hogy miután a Qualcomm és az Apple rendezték a vitás dolgaikat, az iPhone 12 az X60 modemet használhatja. De visszatérve az iPad Pro témaköréhez, már tavaly áprilisban lehetett arról hallani, hogy az almás cég mini-LED kijelzőn dolgozik, amit szeptemberben újra megerősítettek. Aztán most februárban már az terjedt, hogy az Apple rendeléseket adott ki az érkező iPad kapcsán. Aztán jött a vírus, meg az ellátási lánc problémái, így most az a helyzet, hogy az 5G-s iPad jó eséllyel a jövő évre csúszik.

Címkép: iPad Pro 2020 – Macworld

FORRÁShttps://9to5mac.com/2020/06/03/next-gen-ipad-pro-will-support-fast-5g/