Kép: InsideEVs

A Huawei annak ellenére, vagy talán éppen azért, mert eléggé gyepálják a fejlett világban, bemutatta az első tömeggyártású személygépjárművet, mely már 5G-t is tud. 

Miközben az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon is komoly ellenérzések mutatkoznak a Huawei irányában, a kínai gyártó még jobban megfűti a fejlesztéseit. Ezúttal éppen arról hallhatunk, hogy a BYD nevű ázsiai autógyártó legújabb modellje, a Han, a világ első olyan négykerekűje, mely 5G-vel rendelkezik. Mindez elég markánsan jelzi, hogy bár a Huawei nem szívesen látott például az Egyesült Államokban, ettől függetlenül mégis azon van, hogy egy újabb területre lépve növelje bevételeit.

Kép: Ilyen a BYD Han belülről – Carscoops

Szakmai szereplők szerint a Han piacra lépése a kínai gigacég autóipari színre lépésének kezdetét jelenti. Persze mindez nem derült égből villámcsapás, hiszen a vállalat már a múlt hónapban jelezte, 18 autógyártóval karöltve kíván elindítani egy olyan 5G ökoszisztémát, mely felgyorsíthatja az új technológia beszivárgását a gépjárműiparba. Azt, hogy a cég mennyire komolyan gondolja, mi sem jelzi jobban, mint hogy létrehozott egy intelligens autós megoldásokkal foglalkozó egységet. Továbbá a Huawei olyan autógyártókkal működik együtt, mint a Volvo, az Audi, és a Beijing Electric Vehicles. Belső információk szerint a Huawei esetében az autógyártás, mint egyfajta alaptevékenység, nemsokára annyira természetes lehet, mint az, hogy telefonokat dob a piacra.

Címkép: InsideEVs