Bizonyára kibírja nevetés nélkül az a brit férfi, akire három év börtön vár amiatt, mert lángba borított egy 5G tornyot. 

Mint azt korábban többször is megírtuk, elég sokan hisznek abba, hogy a koronavírus járvány és az 5G szorosan összefügg, holott ebben körömpiszoknyi igazság sincs. Ugyanakkor az emberek képesek a tévképzetük miatt anyagi károkat okozni, és az új technológia telepítésén dolgozó munkásokat tettleg bántalmazni. A 47 éves, brit férfi, Michael Whitty is azt gondolta, jó ötlet keresztbe tenni az 5G-nek, ezért lángba borított egy oszlopot. Tette mindezt azt követően, hogy az interneten úgy tájékozódott, a járvány és a technológia kéz a kézben járnak. A gyújtogatásért előzetesbe helyezett háromgyerekes illetőt tettéért a bíróság úgy gondolta, három év börtön a megfelelő ellentételezés.

Az elkövető, Michael Whitty, Kép: BBC via Merseyside Police

A védelem szerint Whitty beismerte, hogy az általa elkövetett károkozás helytelen, és aránytalan cselekedet volt. Thomas Teague bíró szerint az ítélet meghozatalában fontos szerepe volt annak, hogy az elkövető egyértelműen azzal a szándékkal valósította meg a gyújtogatást, hogy tönkre tegye az eszközt. Fontos adalék továbbá, hogy Whitty-t korábban már erőszakos cselekedetért és lőfegyver birtoklásért szintén elítélték, igaz, most figyelembe vették jótékonysági munkáját is. Simon Christie ügyész szerint egyébként nem egyedül gyújtogatott, mivel a tetthelyről három személyt láttak elfutni, ám a másik kettőnek nyoma veszett. A védőügyvéd szerint azonban csak az idő fogja bebizonyítani, hogy Whitty cselekedete valóban elítélendő-e, célozva ezzel arra, hogy szerinte még nem tudni, ténylegesen ártalmatlan-e az 5G.

Címkép: PrettySleepy – Pixabay

FORRÁSBBC