Kép: NASA-Imagery Pixabay

Az Ericsson felvette az optimista szemüvegét, és azt látta, hogy már öt év alatt is kozmikus tempóban emelkedhet az 5G előfizetések száma. 

Az Ericssonnak van egy olyanja, hogy júniusi mobilitási jelentés, és ebben a 36 oldalas dokumentumban sok egyéb mellett kitér arra is, hogy szerinte hogyan alakul majd az 5G előfizetések sorsa most, és a nem túl távoli jövőben. A mostanában 5G téren elég ügyesen mozgó cég prognózisa szerint már az idei év, tehát 2020 végére elérheti ez a szám a 190 milliót. De ami még érdekesebb, hogy 2025-re mindez akár 2,8 milliárd is lehet, ami azért elég sok.

Kép: RCR Wireless

Furcsaság lehet, hogy egyébként a legtöbb helyről azt lehetett hallani, a koronavírus elég rendesen bokán rúgta az 5G terjedését, a vállalat szerint ezt ellensúlyozták bizonyos területek ellenkező előjelű fejlődései. Ami a mi régiónkat illeti – és itt leginkább Kelet-Közép Európát kell érteni – , a jelentés alapján elmondható, hogy az LTE uralkodik, ami az előfizetések 43 százalékát tudhatja magáénak. És bár annak ellenére, hogy van néhány 5G hálózat, vélhetően még 2025-ben sem lesz másként. Az Ericsson prognózisa szerint öt év múlva az LTE 66 százalékkal, míg az 5G előfizetések 27 százalékkal képviseltetik magukat a piacon. Ami az 5G által nyújtott előnyöket illeti, sokat mond róla, hogy várhatóan a havi forgalom a jelenlegi 5,8 GB-ról 24 GB-ra nő majd.

Címkép: NASA-Imagery – Pixabay