Kép: Hegyi Zsolt - Pixabay

Jó hír lehet a Balaton közönségének, hogy bár a víz még elég hideg, de hamarosan beborítja a területet az új technológia. 

Mire a vírushelyzetből ocsúdó nyaralók úgy istenigazából elözönlik a magyar tenger partjait és felületét, 15 állomással hat vízparti városban – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón – teszi elérhetővé a Magyar Telekom a még nagyobb sávszélességet, és sokkal több eszköz egyidejű csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást. Ezzel azonban nem áll meg a fejlesztés, mivel a nyár végére ez a szám negyvenre növekszik. A Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra – tették hozzá a közleményben.
Kép: ivabalk – Pixabay
Az 5G szolgáltatás arra alkalmas készülékkel és megfelelő díjcsomaggal vehető igénybe a lefedett területeken. A szolgáltató hozzávetőleg 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből 40 bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További 30 állomást a következő hetekben, tehát még az idei szezonban fejlesztenek. A Magyar Telekom közleménye szerint intenzíven dolgoznak azon, hogy 5G szolgáltatásuk minél több helyen elérhető legyen. Ide tartozik például a Velencei-tó is, amelynek térségében 16 bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében.
FORRÁSPortfólió