Kép: Samsung

Itt az első kép, amin látható a Galaxy Z Flip 5G-s változata, de tulajdonképpen olyan, mintha korábban megjelent bátyját látnánk. 

Igaz, a Samsung még nem jelentette be, hogy valóban érkezne a Galaxy Z Flip 5G, de hála a kínai TENAA tanúsító központnak, mégis láthatunk róla képet. Habár úgy tudni, hogy elvileg csak a száraz számokkal erősítené meg a központ az eszköz néhány jellemző specifikációját, ez mégsem így történt. Akarva-akaratlanul, de a Galaxy Z Flip 5G mégis felfedte magát, és milyen érdekes, szinte pont úgy néz ki, mint LTE-s elődje. Kivéve az új, matt ezüst színt. A gyártó által eddig be nem jelentett telefon létét az FCC (Federal Communications Commission) is megerősítette.

Kép: Tek Deeps

Úgy tudni, az 5G-s modell Snapdragon 865 Plus-t kap, szemben az LTE-s Flippel, amiben 855 mocorgott, de erre a fejlesztésre amúgy is szükség lenne. A 8 GB RAM marad, ugyanakkor az akkumulátor esetében 2500 mAh-ról és 704 mAh-ról olvashatunk, szemben a korábbi 3300-zal. Ami leginkább azért fura, mert az 5G valamivel több delejt kíván. Az elsődleges kamera 12 megapixeles lesz, de ennél többet nem tudni, így azt is homály fedi, mikor, mennyiért, és hol lesz majd kapható. Ugyanakkor az a tény, hogy az eszköz ott van a TENAA és az FCC listáján is, valami olyat sejtet, hogy nincs túl messze a hivatalos bejelentés.

Címkép: Samsung Galaxy Flip Z (LTE)