Kép: AiThority

A GIGABYTE Virtual Show megmutatja, milyen a kapcsolattartás alternatív megközelítése a partnerekkel és a vásárlókkal. 

A GIGABYTE Virtual Show röviden összefoglalva egy olyan online börze, mely segít eligazodni az IoT világában. Az elkövetkezendő hetekben ezen a fórumon fogja a cég és sok más iparági szakértő megosztani perspektíváit a regisztrált tagokkal.

Az intelligens technológiák használatával felkészíteni a társadalmat az új normákhoz

Az idei év megmutatta, hogy az eddigi szokásainkat alapjaiban kell megváltoztatni, és nem mindenhez könnyű adaptálódni. Szerencsére a technológiai áttörések rugalmasságot biztosíthatnak ahhoz, hogy gyorsan reagálhassunk ezekre a kiszámíthatatlan eseményekre.

Kép: GIGABYTE

A GIGABYTE és leányvállalatai számos AIoT-t (tárgyak mesterséges intelligenciája) fejlesztettek ki, amelyek arcfelismerést, mozgásérzékelést és 3D-érzékelést kínálnak, mindegyik egyedi alkalmazással és kialakítással. Fontos például az érintésmentes működés, ami úgy az egészségügyben (betegek megfigyelése, ellátása), mint a nagy-és kiskereskedelmben, vállalati környezetben fontos lehet.

Mobilitás, 5G és hardvertervezés

Az AERO sorozatú laptopok eddig is bizonyítottak, akár munkáról, akár játékról volt szó, köszönhetően egyrészt a vékony, könnyű kialakításnak, másrészt a megfelelő teljesítménynek. Azonban a fejlődés folyamatos, így a GIGABYTE elindította – a VISION nevű, új alaplap termékcsaládját, mégpedig Z490 lapkakészlettel. Ehhez társulhat az Intel 10. generációs processzora, a nagyobb terhelést jelentő feladatok elvégzésére.

Kép: GIGABYTE

A cég alapvető erőssége a hardvertervezés, legyen szó PC-ről vagy HPC adatközpontról jártassága mind a PC, mind a HPC adatközpontokban. G-sorozatú szerverek és a MyelinTek MLsteam programcsomag nagy teljesítményű számítási képességet és felhasználóbarát grafikus felhasználói felületet kínál például a Deep Learning feladatok esetén. Az Intel új Xeon 4-utas megoldása képes 20,8 GT / s sebességgel működni, így nem okozhatnak problémát a nagyobb adatcsomagok továbbításai.

Kép: GIGABYTE

Itt kell megemlíteni az 5G-t, melynek egyik előnye pontosan a gyorsasága. Habár a koronavírus okozta helyzet kissé visszavetette a hálózat kiépítését, mégsem mondható, hogy nem történik semmi.  Az infrastruktúra fejlesztése folytatódik, és a szolgáltatások következő generációjának kulcsfontosságú eleme a Multi-Access Edge Computing (MEC) architektúra. Ez annyit tesz, hogy felhőalapú számítási megoldásokban és informatikai szolgáltatásokban kell gondolkodni. A GIGABYTE E-sorozatú szerverei kompatibilisek a különféle virtualizációs szoftverekkel, és képesek és alacsony késleltetési idő mellett dolgozni, igazodva az 5G nyújtotta lehetőségekhez.

Nem csupán bemutató, hanem fórum is egyben 

A GIGABYTE Virtual Show nem csupán termékek és megoldások bemutatására irányul, hanem egyben fórum is, ahol mindenki megoszthatja az innovatív ötleteket. Ezek kibontakoztatásában segítenek a cég szakértői, de más gyártók neves képviselői is hasznos gondolatokkal szolgálják a fejlődést. Így például ott van a névsorban Forrest Norrod a Data Center alelnöke, illetve Jeff Wittich, az Ampere alelnöke, aki például az ARM64 új architektúráján alapuló eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozik.

Kép: GIGABYTE

A GIGABYTE Virtual Show már elérhető online, és mindenkinek érdekes lehet, akit foglalkoztatnak a közeljövő intelligens megoldásai.