Kép: RCR Wireless

A kínai piac folyamatosan erősödik az 5G-s készülékek értékesítésének terén, és a közeljövőt is ez a tendencia fogja jellemezni. 

Az talán senkit nem lep meg, hogy Kínában elég nagy számok repkednek, ha 5G-ről van szó, és nem csupán azért, mert elég sokan laknak arrafelé. Hanem azért is, mert az ázsiai ország egyébként is elég jól összeszedte magát az elmúlt egy-két évtizedben, és a gyártás szabad szemmel is látható százaléka hozzá köthető. Nem véletlen hát, hogy 5G téren sem állnak rosszul arrafelé, amihez a lakosság is igazodik. Ez annyit tesz a számok nyelvén, hogy míg áprilisban az összes eladott mobiltelefon 39,3 százalék volt 5G-s, addigra ez a szám májusban 46,3-ra, míg júniusban 61,2 százalékra nőtt.

Címkép: GSMArena

Júniusban csak 5G-s telefonból 17,5 milliós kiszállítást könyvelhetett el Kína, ami többek között annak is köszönhető, hogy a választék sem csekély. Immár 105 különböző olyan modellből választhat a lakosság, ami alkalmas arra, hogy kihasználja az új technológiát. Az első félévben így összesen 63,6 millió 5G-s eszközt szállítottak el a gyárakból, amihez jól társul a folyamatosan növekvő hálózati lefedettség. Figyelembe véve az általános piaci folyamatokat, minél több területen érhető majd el az 5G, és minél több, ehhez köthető telefon talál gazdára, annál olcsóbbá válik az egész a felhasználók számára. Ez pedig további bővülést generál a kínai piacon.