A kép csak illusztráció. Forrás: Pressebox

A GIGABYTE leányvállalata, a GIGAIPC legújabb QBix-Pro sorozatú terméke az iparág első 5G-s beágyazott számítási rendszere (QBiX-Pro-KBLB7100HD-A1).

Az 5G funkciók mindenkit és mindent összekapcsolnak egy gyors és megbízható, vezeték nélküli hálózaton keresztül, miközben megnő a felhasználók biztonsága. A QBix Pro sorozat az ipari automatizálástól kedve az önvezető autókig számtalan technológiai fejlesztést tesz lehetővé. Mindezt az alacsony késleltetés, nagyobb sávszélesség, magasabb frekvencia és gyorsabb valós idejű kapcsolat jellemzi. Nem nehéz tovább gondolni a dolgot, és megemlíteni az intelligens városokat, távoli orvosi segítségnyújtást, vezeték nélkül csatlakoztatott ipari eszközöket, és nem utolsó sorban a kiváló minőségű videó streaminget.

Az alacsony késleltetés és a nagyfrekvenciás sávszélesség jellemzői nagyon hasznosak az ipari alkalmazásokban, különösen az „Industry 4.0” esetében. Mivel megszabadítja a gépeket a kábelezéstől, lehetővé teszi a dinamikusabb és mobilisabb működést, így a gyártási folyamatok könnyebben alkalmazkodnak a mindennapi igényekhez. Ezenkívül zökkenőmentes együttműködést tesz lehetővé a különböző gépeken belül, a gyorsabb valós idejű távoli kapcsolatok pedig növelik a termelési hatékonyságot és a hozamot.

Kép: GIGABYTE

Ezenkívül a nagy adatcsomagok gyors továbbításának képessége kombinálva a felhőalapú információ központokkal, valamint a gyártási folyamatok gyorsabb és pontosabb elemzésével optimálisabb termelést eredményezhetnek. Erre találta ki a GIGABYTE leányvállalata, a GIGAIPC az iparág első beágyazott, nagy hatékonyságú, ventilátor nélküli ipari számítógépes vezérlőrendszerét. A QBiX Pro KBLB7100HD-A1 már idén májustól tesztelés alatt áll Tajvan legnagyobb mobilszolgáltatójánál, a Chunghwa Telecom 5G-nél.

Az I / O interfész többek között lehetővé teszi különféle ipari alkalmazások, intelligens logisztika és a kiskereskedelem optimalizálását. De ugyanígy javíthatja az orvosi ellátásban megkövetelt magas működési hatékonyságot és szolgáltatásminőséget. És ami a legfontosabb: rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára a belső munkaterületek vezetékes internet-hozzáférés nélküli használatában

A QBiX Pro KBLB7100HD-A1 hardveres specifikációi:

  • Gyártó: GIGAIPC Co, LTD
  • Sorozat: Qbix Pro
  • Modell neve: QBiX-Pro-KBLB7100HD-A1
  • Méretek: 160 szélesség x 118 mélység  x 62,6 magasság (mm)
  • Processzor: Intel Core i3-7100U,
  • RAM: 2xDDR4 SO-DIMM slot, maximálisan 32 GB dual channel DDR 2133MHz,
  • Egyebek: 1 x M.2 slot (NGFF-2230, E.Key) wifi/BT
    1 x M.2 slot (NGFF-3052, B.Key) 3G/4G/5G network.