Kép: Samsung

A Samsung második generációs 870 QVO QLC flash meghajtója egy olyan SATA SSD, ami akár 8 terabájtnyi adatot tud tárolni, és a sebességre sem lehet panasz. 

Elég sokáig úgy volt, hogyha szerettünk volna megfelelő sebességet, akkor egy viszonylag korlátozott tárhelyű SSD-vel kellett beérni. Ezért sokan azt csinálták, hogy az operációs rendszer SSD-ről indult, míg a többi program egy HDD-n lapult. A Samsung 870 QVO esetében ilyesmiről szó sincs.

Kép: Samsung

Az SSD szekvenciális olvasási- és írási sebessége a legjobbak között van, ami azt jelenti, hogy akár az 560, illetve 530 MB/s-ot is elérheti a meghajtóba integrált Intelligent TurboWrite technológiának köszönhetően. A magas teljesítmény fenntartásához az új SSD-be SLC buffer került.

Kép: Samsung

A 870 QVO véletlenszerű olvasási sebessége 13 százalékkal magasabb a 860-as modellnél, így teljesen alkalmas olyan mindennapos feladatok elvégzéshez, mint az online munka, a játék vagy a böngészés. A Data Migration és Magician 6 szoftverek új- és továbbfejlesztett funkciókkal biztosítják a felhasználók számára a meghajtó teljes körű kezelhetőségét és lehetővé teszik az optimalizálást.

Kép: Samsung

Az Intelligens TurboWrite technológia a pufferméretet az optimális szintre igazítja a rendelkezésre álló lemezterületen, ami azt jelenti, hogy 42GB-ig az 1TB-os modellen és akár 78GB-ig a 4TB-os modellen. A 870 QVO rendkívül hosszú ideig, akár 2 880 TB teljes terhelhetőséggel vagy három éves limitált jótállással áll a felhasználók rendelkezésére. A 870 QVO 1 TB, 2 TB, 4 TB és 8 TB kapacitással érhető el Magyarországon július 9-től 44,990 forintos ajánlott fogyasztói ártól.