Galaxy Z Fold 2 koncepció, Kép: PhoneArena

A Galaxy Z Fold 2 és Z Flip 5G a korábbi sejtéseknek megfelelően augusztusban lesz hivatalosan is bejelentve, és elvileg az árcédulától sem fogunk agyérgörcsöt kapni. 

Egy ideje már keringtek a pletykák a Galaxy Z Fold 2 és Z Flip 5G megjelenésének időpontjáról, de most érkezett az első, igazán komolyan vehető információ, ami egy augusztusi virtuális Unpacked eseményről szól. Habár a két eszköz eddig sem volt a világ legtitkosabb projektje, azért elég sok minden lógott a levegőben. Így többek között az árazásukról is csupán mendemondák voltak, bár az sejthető, hogy egységsugarú felhasználóként nem lesznek olcsóak. Ugyanakkor a kivitelezésüket, hardveres erőforrásaikat, valamint elődeik árazását tekintve mégsem mondható az, hogy aránytalanul drágák lesznek.

Galaxy Z Fold, Kép: PhoneArena

A szinte mindig megbízható információkkal rendelkező ETNews meg nem nevezett bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy Galaxy Z Fold 2 bolti ára 1099 dollár lesz. Ez pontosan annyi, mint amennyire az elődöt árazta be odahaza a Samsung, viszont vélhetően az érkezőben lévő eszköz valamivel strapabíróbb lesz, mint elődje. De nem csupán ennyiben lesz több az utód, hiszen a korábbi 7,3 és 4,6 hüvelykes kijelzőméret 7,6-ra, valamint 6,2-re nő. Nem is beszélve a felbontás növeléséről, valamint a 120 Hz-es frissítésről. 5G-re hangolt változata szintén sokkal erősebb és sokoldalúbbá válik, igaz, az ára is másként alakul, hiszen induláskor 2000 dollárt kell majd érte otthagyni.

FORRÁSPhoneArena