Kép: Samsung

A minap még csak tapogatóztunk a Galaxy Z Flip 5G kapcsán, most meg már a legapróbb részleteket is tudjuk. 

A Galaxy Z Flip 5G a Samsung Galaxy család első tagja, amely Qualcomm Snapdragon™ 865 Plus 5G chipkészlettel érkezik. Az új processzor segítségével már nincs akadálya az 5G-nek, így nagyobb teljesítményt és sebességet érhetnek el élesebb képek és részletesebb grafika mellett.

Kép: Samsung

A telefon az eredeti modellre jellemző kialakítással hozza el az 5G sebességet, így aki az előd formájára bukott, annak most sem kell csalódnia.  Két új, prémium színben, Misztikus Szürke és Misztikus Bronz árnyalatban érhető el, az üveg borítást pedig egy matt réteg egészíti ki, amely megfelelő érintést és ujjlenyomatmentes használatot garantál.

Mit is tud a kihajtható alkat? 

Amennyiben az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két darab 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető. A Hajlított mód 75- és 115 fokos szögtartományban működik, az ennél nagyobb szögekben a működés a környezettől és a használat körülményeitől függ.

Kép: Samsung

A Samsung külön kitér a YouTube használatára, aminél egyszerre nézhetünk videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetjük a következő videót, elolvashatjuk a leírást vagy akár kommentelhetün is. A Galaxy Z Flip 5G felhasználók négy hónapig díjmentesen próbálhatják ki a YouTube Premiumot, a megszakításmentes élményekért.

Kép: Samsung

Érdemes megemlíteni a kamerát, aminél a hajlított módban a felhasználók két érintéssel válthatnak előnézetben a képernyő alsó és felső része között. A többablakos tálcán található funkcióval egyszerre két alkalmazás indítható el, így például a képek megosztásánál a Galéria és a választott csevegőalkalmazás is elindul és azonnal használható. A tálca egy továbbfejlesztett Edge panel része lett, amellyel kényelmesen hozzáférhetőek a kedvenc alkalmazások.

Elérhetőség és pontos specifikációk

A Galaxy Z Flip 5G Magyarországon augusztus 7-től lesz elérhető Misztikus Szürke és Misztikus Bronz színekben, 579,990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Galaxy Z Flip 5G
Kijelző Főképernyő 6,7 colos FHD+ Dinamikus AMOLED Kijelző (21.9:9) Infinity Flex Display,
2636 x 1080, 425ppi
*A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat és a kamerát nem számítva. A tényleges felület kisebb a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.
Külső

Képernyő

1,1 colos Super AMOLED Kijelző 300 x 112, 303ppi
*A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A tényleges felület kisebb a lekerekített sarkok miatt.
Váz Összecsukva 73,6 x 87,4 x 17,4mm (Zsanérnál) – 15,4mm (Kijelző végén)
Kihajtva 73,6 x 167,3 x 7,2mm – 6,9mm (Kijelző)
*A Galaxy Z Flip vastagsága kihajtva nem tartalmazza a főképernyő keretét.
Súly 183 g
Kamera Előlapi 10MP Előlapi kamera: F2.4
Pixel méret: 1.22μm, FOV: 80˚
Hátlapi Dual

Kamera

12MP Ultraszéles látószög: F2.2
Pixel méret: 1.12μm, FOV: 123˚
12MP Széleslátószög: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8
Pixel méret: 1.4μm, FOV: 78˚
Optikai képstabilizáció a hátlapi széleslátószögű kamerán (OIS)
Akár 8x digitális zoom
HDR10+ videórögzítés,
Tracking AF
AP 7㎚ 64-bit nyolcmagos processzor, 3.09 GHz (Maximálisan) + 2.40GHz + 1.80 GHz
Memória 8GB RAM 256GB belső tárhellyel
*A használható memória kisebb, mint a teljes memória az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt.
Akkumulátor 3,300 mAh (átlagosan) dual akkumulátor
* Harmadik fél általi, IEC 61960 standard szerinti laboratóriumi teszten elért átlagos érték. A minimális kapacitás ennél alacsonyabb lehet. Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól és egyéb tényezőktől függően változhat. A minimális kapacitás 3200 mAh.
Tötlés Vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltés kompatibilitás
Vezeték Nélküli Töltésmegosztás
A vezetékes töltés a QC2.0, AFC és technológiákkal kompatibilis, a Vezeték nélküli töltés a WPC technológiával kompatibilis.

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás: A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak a Samsung és más gyártók WPC Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel

kompatibilis és a használatához legalább 30 százalékos akkumulátor-töltöttség szükséges. A töltési sebesség és hatékonyság készüléktől függően változhat. A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.

OS Android 10
Hálózat 5G*: 5G Non-Standalone(NSA), 5G Standalone(SA), Sub6, Dynamic Spectrum Sharing(DSS)

LTE**: Továbbfejlesztett 4X4 MIMO, akár 6CA, LTE Cat.20

Akár 2.0Gbps Letöltési / Akár 200Mbps feltöltési sebesség

* 5G hálózati hozzáférés szükséges, amelynek elérhetősége országtól függően változhat. A letöltési és streaming sebesség a tartalomszolgáltatótól, a szervertől és más tényezőktől függően változhat.

** Országtól, szolgáltatótól és felhasználó környezettől függően változhat.

Csatlakoztathatóság Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO,1024QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE akár 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFCLokáció (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

*Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet. A BeiDou elérhetősége országtól

függően változhat.

SIM Kártya Egy eSIM és egy Nano SIM
* A SIM kártya külön vásárolható meg és az elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

* Az eSIM használatához vezeték nélküli hálózati hozzáférés szükséges és a mobilinternethez való csatlakozást nano-SIM nélkül is lehetővé teszi. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat. A szolgáltatóval való egyeztetés szükséges az eSIM támogatottságáról. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.