Kép: Ria Sopala - Pixabay

Azt gondolná az ember, hogy Görögország a felhőtlenül mulató, stresszmentes emberek hazája, de nem így van. A görög polgárok jelentős része nagyon parázik az 5G-től.

Az 5G, mint minden új dolog, némelyekben félelmet kelt, ami egyébként legtöbbször a tudatlanságból fakad. Érdekes módon Görögország ilyen téren elég felemás, ugyanis egy felmérés szerint a megkérdezettek 92 százaléka tisztában van azzal, milyen előnyei is vannak az éppen kiépítés alatt lévő technológiának. Ám ennek ellenére tíz megkérdezettből hat úgy nyilatkozott, hogy biztosan okoz majd egészségügyi problémákat az 5G elektromágneses sugárzása. Ez tehát 60 százalékot jelent, ami már első látásra is rengeteg.

Kép: Ericsson

Ha pedig figyelembe vesszük, hogy milyen eltúlzott reakciókat vált ki az emberekből az 5G jelenléte, nem csoda, ha azt gondoljuk, ez így nagyon nincs rendjén. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért ilyen tájékozatlanok az emberek, és kié lenne a felelősség azt illetően, hogy ez ne így legyen. Az Accenture végezte kutatásból az is kiderül, hogy bár a görög polgárok tudják, miért jó az 5G, arról nincsenek pontos ismereteik, hogy konkrétan milyen változás előtt állnak. Arról sem rendelkeznek túl sok elképzeléssel, hogy magát az ipart hogyan forradalmasítja majd az új technológia, illetve 82 százalék szerint a személyes átállásához szakember segítségét kell majd igénybe vennie. Hasonló a helyzet a cégekkel is, hiszen Görögország vonatkozásában mindössze ezek 44 százaléka tudja, hogy mennyivel is gyorsabb az 5G, mint a 4G.

FORRÁSekathimerini