Kép: 2Game.com

A Google Stadia, mint felhőalapú játékplatform, immár 4G-s és 5G-s kapcsolattal is használható, bár még leginkább teszt jelleggel. 

A játékos lelkületű emberek már tudják, mi is a Google Stadia, és azt is, hogy 2019. novemberi indulása óta telefonon keresztül csak wifivel volt használható. Természetesen át lehetett verni, ha a telefont laptopra kapcsoltuk, vagy hotspotként használtuk, hiszen alternatív útvonalak és kiskapuk mindig vannak. Ám felvirradt a nap, hogy Androidos készülékkel immár akár 5G-s kapcsolattal is használhatjuk, ami értelemszerűen sokkal masszívabb streamet jelent. Igaz, az új technológia kiépítettsége még gyerekcipőben jár, és készülékből sincs sok a felhasználók birtokában.

Kép: iF WORLD DESIGN GUIDE

Az viszont biztos, hogy a tavalyi indulás óta egyébként is elég sok fejlesztés történt a Google Stadia háza táján, ez a mostani pedig valódi mérföldkőnek számít. Aki szeretné kipróbálni ezt a lehetőséget, az a Google szerint egyrészt ne a honi régióban éljen, mert úgy nem igazán tudja, másrészt indítsa el az alkalmazást, és válassza az “Experiments” pontot. Ezt követően pedig engedélyezze a mobil adatforgalom használatát. A The Verge egyik munkatársa a szolgáltatás tavalyi indulásakor 90 Mbps LTE kapcsolattal tesztelte a platformot, és elég vegyes érzelmekkel számolt be a tapasztalatairól. Ami annyit tesz, hogy hol kiválóan élvezhető volt a dolog, hol pedig bosszantóan laggolt. Áprilisban már volt egyébként ingyenes változat is, de ahogy most, úgy idehaza akkor sem volt elérhető a szolgáltatás.

FORRÁSThe Verge