Kép: ZDNet, Google Pixel 4 XL

Mivel senki nem engedheti meg magának, hogy a szegmensen belül kimaradjon az 5G-ből, így most két Google Pixel telefonról szólnak a hírek, melyek közül az egyik, a 4a, 5G lehet. 

A 2020 fordulatokkal teli volt eddig a Google Pixel vonal életében, és minél több információt tudtunk meg róluk, annál inkább helytállónak bizonyult ez az állítás. Most pedig itt van egy újabb kiszivárgott érdekesség, amely két készülékről szól, köztük egy 5G-re is alkalmassal. Az internetre kikerült kép alapján akár arra is gondolhatunk, hogy mindkét eszköz ilyen lesz, és tulajdonképpen pontosan ennyi az információtartalma. De pont ezért lehet érdemes elgondolkodni, hogy miről is van szó. Ami biztos, hogy nem Pixel 4a van a képen, hiszen annak zöld a bekapcsológombja, itt viszont semmi ilyesmiről nincs szó.

Kép: 9to5Google

A 9to5Google meglátása szerint a Google Pixel 5 és a 4a 5G az, amiket láthatunk. Abból kiindulva pedig, hogy előbbi ugyanolyan matt lesz, mint a Pixel 4, az is feltételezhető, hogy a nagyobbik modell a 4a 5G (jobb oldalon). Ezt támaszthatja alá az a tény is, hogy a megfizethető áron adott 5G-s telefonok általában nagyobbacskák, mint elődjeik. Ez leginkább azért van, mert a méretesebb házban lévő hellyel könnyebb gazdálkodni. A 4a-ról kiszivárgott hírek szerint nem túl nagy telefon lesz, így a 4a 5G népszerű lehet azok körében, akik egyébként magával a telefonnal szimpatizálnak, csak számukra nem elég nagy a méret.

 

FORRÁS9to5Google