Kép: Alexas Fotos - Pixabay

A feltörekvőben lévő intelligens otthonok piacának legfrissebb hírei a Google és az ADT közötti partnerség. A  hosszú távú stratégiai partnerség közel félmilliárd dolláros befektetést jelent a biztonságos otthoni automatizálási szolgáltatásokba.

A partnerség a Google intelligens otthoni platformját, a Nestet teszi elérhetővé az ADT ügyfelei számára, amely több millió amerikai otthont és kisvállalkozást foglal magában. Az ADT Nest kamerákat, Nest Hub Max-t és más termékeket fog értékesíteni és telepíteni, amelyeket a Google Assistant kezel majd. Az együttműködésnek két előnye is van, melyből az egyik a gigacég gépi tanulása, amelynek elő kell segítenie a hamis riasztások csökkentését, a riasztási események jobb kommunikációját és a ház körüli, valamint azon belüli események jobb észlelését. A szolgáltatások tartalmazzák az automatikus értesítéseket, például csomagszállítás esetén.

Kép: Gerd Altmann – Pixabay

A 450 millió dollár szépen rávilágít arra, hogy az intelligens otthonok piaca mennyire fontos, hiszen nagy technológiai vállalatok harcolnak annak érdekében, hogy versenyelőnyt szerezzenek a szegmensben. Elég, ha csak a Google és az Amazon küzdelmére gondolunk, melynek keretein belül szeretnének minél több otthonba bejutni. A szélessávú hálózat az intelligens otthonok üzemanyaga, és számos eszközt és szolgáltatást bocsát rendelkezésre ahhoz, hogy kihasználhassuk a modern technológiákat. Nem véletlen hát, hogy az 5G hatalmas szerepet játszik ebben az egész folyamatban, hiszen az érkezőben lévő technológia olyan sebességet biztosít, amit eddig talán elképzelni sem tudtunk.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSETI