Kép: XDA Developers

Az 5G-s BlackBerry telefon és a fizikai billentyűzet úgy hiányzik, mint egy falat kenyér, de lehet, hogy a nosztalgiafaktor felkarolja. 

Habár a BlackBerry az év elején bejelentette, hogy felhagy a mobiltelefonok gyártásával, úgy tűnik, nincs oka búsongani azoknak, akik valamiért szerették ezeket az eszközöket. Létezik ugyanis egy OnwardMobility nevű texasi startup, ami szavát adta, hogy piacra dobnak egy BlackBerry alapú 5G-s telefont, ráadásul a megszokott QWERTY billentyűzettel. Minderre ígéretük szerint nem is kell sokat várni, hiszen 2021-re ígérik. Nagyjából pontosan ennyi az, amit tudni lehet, és semmi több, kivéve azt, hogy az OnwardMobility szerint egy teljesen újragondolt billentyűzetet kapunk. Ami ettől függetlenül továbbra is nyújtja mindazt a kényelmet és beviteli élményt, amit a BlacBerry telefonjai mindig is tudtak.

Kép: Daily Mail

A jelek szerint úgy tűnik, a jövőre debütálható készülék inkább azokat célozza meg, akik utazás közben is dolgozni szoktak, hiszen a fizikai billentyűzettel valamivel könnyebb a pötyögés. Habár nem egy zászlóshajónak tűnik, vélhetően valahol a középmezőnyben fog ringbe szállni, amit az OnwardMobility fejesének nyilatkozatára lehet alapozni. Ő úgy fogalmazott, hogy nem csupán a legbiztonságosabb, hanem a hétköznapi életben is jól használható eszközt szeretnének forgalmazni. Olyat, amiben ott van például a csúcsminőségű kamera, de az ára mégis versenyképes. Ami pedig a BlackBerry történelmét illeti, a tengerentúlon elég nagyot ment egy időben, és például 2013-ban kimondottan sok ilyen eszköz talált gazdára. Aztán 2015-ben a saját operációs rendszerüket leváltották Androidra, utána pedig szépen fokozatosan beleálltak a talajba.

FORRÁSThe Verge