Kép: Arek Socha - Pixabay

Jelenleg úgy tűnik, az 5G rendszer egyelőre messze nem tud annyit, mint amit ígér, és ezt most beszédes számokban is láthatjuk. 

Az 5G melletti érvek egyike, hogy látványos a sebességjavulás, de az Opensignal felmérése szerint ez most még nagyon nincs így. Ahhoz, hogy érdemi sebességnövekedést tapasztaljunk, egészen messzire kell utaznunk, mint ahogyan ahhoz is, hogy szinte semmit ne érezzünk. Fontos: az eredmények átlagokat mutatnak! Az első három helyen Szaúd Arábia, Dél-Korea és Ausztrália tanyázik, míg a felmért ország közül az Egyesült Államok szerepelt a leggyengébben. Mint látható, utóbbiban a 4G-hez képest alig kétszeres a gyorsulás, de még így sincs annyi, mint amit Hollandia, Kanada, vagy éppen Dél-Korea a hagyományos technológiával tud.

Forrás: Opensignal

Az, hogy a tengerentúlon ilyenek az átlagok leginkább annak köszönhető, hogy a széles körben elérhető, kevés korláttal rendelkező alacsony sávban használják, és a középsőben még korlátozottak a lehetőségek. A felhasználók 5G-hálózatokhoz való kapcsolódásának időtartamát tekintve Szaúd-Arábia ismét élen jár 34% -os rendelkezésre állással, ezt követi Kuvait (29%) és Hongkong (26%). Dél-Korea 21% -os rendelkezésre állást regisztrált, az Egyesült Államok pedig 19% -ost, ismételten az alacsony sávú spektrum használata miatt. Sereghajtóként Kanada és Ausztrália említhető 8,8 százalékkal, Svájc 7,5 százalékkal, és az Egyesült Királyság a maga 4,5 százalékával. Hozzá kell tenni, hogy nem túl fair összehasonlítani az Ausztráliához vagy az Egyesült Államokhoz képes aprócska földrajzi helyeket, mint amilyen Hong Kong és Kuvait, mert így félrevezetőek lehetnek a számok.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSZDNet