Kép: Gerd Altmann - Pixabay

A normálisan működő vállalkozáshoz elengedhetetlen lesz az üzleti 5G, de vajon milyen kezdeti lépésekkel lehet rá felkészülni? 

Habár jelenleg az ötödik generációs technológia úgy kiépítettség, mint átlagsebesség tekintetében gyerekcipőben jár, nem kérdés, hogy már rövid távon is komoly szerepet fog betölteni. Azok számára, akik olyan szegmensben szerepelnek az üzleti életben, ahol fontos a minél gyorsabb kapcsolat, elengedhetetlen az üzleti 5G bevezetése. Bernard Marr ebben a témakörben osztotta meg gondolatait azt illetően, mi legyen az első három lépés a felkészülésre.

1) Legyen 5G stratégiád!

Marr szerint minden az átfogó üzleti stratégiával kezdődik. Mik a cégünk jelenlegi céljai, és miként segítheti az új technológia hálózatépítése ezeket. Kijelenthető, hogy általánosságban az alábbiakat kell vizsgálni a stratégiai lépések tekintetében:

  • tekintsük át, hogyan segíthet az 5G a legnagyobb üzleti kihívások sikeres teljesítésében (például az ügyfelekkel való kommunikációban),
  • gondoljunk az 5G automatizálásra, mesterséges intelligenciára gyakorolt hatásaira,
  • vizsgáljuk meg, miben módosítja az eddigi szolgáltatási, gyártási folyamatainkat,
  • tervezzük meg a szükséges beruházási költségvetést
Kép: ADMC – Pixabay

2) Készítsük fel hozzá a informatikai és biztonsági rendszereinket 

Az üzleti 5G kapcsán előnyöket remélő cégek nem kerülhetik el az informatikai rendszereik átalakítását, aminek bővítése szintén megkerülhetetlen része a fejlesztésnek. Mivel egységnyi idő alatt sokkal több adat mozog, mint eddig, ezért azt is alaposan át kell gondolni, hogy a meglévő infrastruktúrát milyen mértékben kell bővíteni. Nem elfelejtve azt, hogy ezeket az adatokat illik elemezni is, tehát mindenképpen kell valamilyen betekintés. Mindezeken túlmenően nem szabad elhanyagolni a biztonság kérdését, különös tekintettel a távoli eléréssel dolgozó eszközökre.

3) Kollégák oktatása

Az 5G-ben rejlő lehetőségeket a szervezet minden dolgozójának meg kell értenie, akár vezető beosztásban dologik, akár a végrehajtásért felelős. Tudniuk kell, mi is az új technológia, hogyan segíti a cég működését, és hogyan fokozhatja a megfelelő kommunikációt és együttműködést. Megfelelő oktatással a kollégák maguk is jobban meg tudják figyelni és nagyobb mértékben érzékelik a pozitív hatásait.

Bernard Marr szerint akár egy, akár öt év múlva csúcsosodik ki az 5G hatása, minden üzleti vezetőnek figyelembe kell vennie a jövőben jelentkező előnyöket, és nem csak azt, hogy jelenleg mik lehetnek ezek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!