Kép: xdadevelopers

Nem véletlen, hogy elég sok pletyka látott napvilágot a ZTE Axon 20 5G kapcsán, hiszen a világon az első olyan mobilról van szó, melynek előlapi kamerája a kijelző alá került. 

A ZTE Axon 20 5G alapvető specifikációi már jobbára néhány héttel ezelőtt ismertek voltak, de természetesen nem hivatalos forrásból. Mostanra azonban már maga a gyártó is lerántotta a leplet az első olyan okostelefonról, aminek a kamerája a kijelző alatt kapott helyet. A dolog érdekessége az, amibe elég sokan bele sem gondolnak, hogy innentől kezdve nincs kényszer abban, hol legyen a szelfikamera. Tehát akár a kijelző közepén is lehet, elősegítve azt, hogy a felhasználók önarckép készítése közben is a kamerába nézzenek, és ne alá, magukat figyelve. Jelenleg azonban erről még nincs szó, mivel a ZTE Axon 20 5G esetében teljes mértékben hagyományos helyre került, tehát fölülre, és középre.

Egyebekben elég jól bejött, amiket a korai információk meglebegtettek, ami azt jelenti, hogy a 6,92 hüvelykes FHD+ OLED kijelző 10-bites színmélységű, és alatta Snapdragon 765G lapul. A nyolcmagos processzort 1x Kryo 475 @2,4 GHz, 1x Kryo 475 @2,2 GHz, valamint 6 darab 1,8 GHz-es egység alkotja. A megjelenítésért az Adreno 620 felelős, míg RAM-ból és tárhelyből 6GB+64GB, 8GB+128GB, 12GB+256GB választható. A működésről 30 wattos gyorstöltéssel kondícióba lendíthető 4220 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A kijelző alá rejtett szelfikamera 32 megapixeles, míg a hátlapon a négytagú 64+8+8+2 MP-es család lakik. A ZTE szerint öt alapvető dolog kellett az világelső szelfikamerához: speciális anyagú kijelző, kettős irányítású chip, egyedi áramkörözés, speciális pixelmátrix, valamint saját fejlesztésű képkészítési (fotózási) algoritmus.

FORRÁSxdadevelopers