Legalábbis ez a véleménye a Qualcomm elnökének. A digitális transzformáció telekommunikációs alapköveként az 5G megkerülhetetlenné válik a következő évtizedben. 

A Qualcomm jelenleg egyike a világ legjelentősebb technológiai vállalatainak. Az amerikai cég a saját fejlesztésű és gyártású mobil processzorok révén megkerülhetetlennek számít. A konszernre tehát oda kell figyelni, amerre indulnak, valószínűleg arra mozdul majd a világ is.


A vállalat elnöke, Cristiano Amon az IFA 2020 rendezvényen tartott előadásában kifejtette a jövővel kapcsolatos meglátásait. Ezek szerint az 5G, mint az új generációs mobilkommunikációs eljárás, a WiFi6, felhő és mesterséges intelligencia technológiákkal együtt kulcsszerepet játszik majd digitális transzformációban. Azaz abban a folyamatban, amelynek eredményeként az általunk ismert világ megváltozik, és a hagyományos módon végzett tevékenységek digitális környezetbe költöznek.

Példaként említette az oktatást, hiszen jelenleg már több, mint 1,7 milliárd ember vett részt eddig valamilyen digitális távoktatásban. Cristiano Amon az elkövetkező tíz évben ez a folyamat csak tovább erősödik, amiben óriási szerep járul majd az 5G eljárásra, amely az ehhez szükséges telekommunikációs alapokat biztosítja.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!