Kép: DavidRockDesign - Pixabay

Keleti szomszédaink úgy vannak vele, nem árt, ha az intelligens városok kapcsán okos választói útmutató terelgeti a népeket a megfelelő irányba. 

A hónap végén megrendezésre kerülő helyi választásokkal összefüggésben a Romániai Okos Város Szövetség  elindítja az „Okos választói útmutató” projektjét. Ez nem más, mint egy itiner minden olyan polgár számára, aki modern, fejlett, fenntartható közösségben szeretne élni, hozzáférhető és minőségi közszolgáltatások mellett. Az intelligens választói útmutató célja, hogy megértesse az intelligens város projektjeinek szükségességét, azok előnyeit, valamint pressziót ellenőrizhetővé tegye a jelenlegi és a jövőbeli döntéshozók munkáját.

Kép: Verdict

„A COVID-19 járvány bebizonyította társadalmunk hiányosságait és a változtatás szükségességét, amelyet már nem lehet elhalasztani. Polgárként megváltozik a választott helyi képviselőkkel kapcsolatos megközelítésünk. Az Okos választó tisztában van a technológián alapuló megoldások és digitális eszközök megvalósításának fontosságával a közösségében, mivel az Okos Város koncepciója egyre fontosabbá válik mindenki számára. Az intelligens város koncepció megfelel a polgárok igényeinek, mert az emberekről és a jobb élet biztosításáról szól. Az okos választói útmutató egy olyan tájékozódási eszköz, amely minden polgárnak szól, aki többet szeretne magának és a közösségének! “, mondta Eduard Dumitrașcu, a Romániai Okos Városért Szövetség elnöke.

A romániai Szeben városa, kép: Tudor George – Pixabay

A szlogentől a programig – más szóval, az Okos választói útmutató célja a választók tájékoztatása, hogy meg tudják különböztetni a kampány ígéreteit és a programplatformokat a közösség számára fontos és elérhető projektektől. Ez az útmutató információkat és ötleteket nyújt arról, hogyan kell kinéznie egy intelligens közösségnek, milyen területeket kell fejleszteni, mit jelent egy ökotudatos és fenntartható város és miért fontos a gazdasági fejlődés vagy az oktatás egy kreatív-intelligens városban. Az intelligens város koncepciója az emberek számára szól, és nem valósítható meg okos polgárok nélkül, akik elfogadják és kihasználják a megvalósított intelligens megoldásokat.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!