Kép: iPhone 11, forrás: Apple

Eddig elég sejtelmes, és csupán pletykák szintjén tudható, hogy mire is számítsunk az iPhone 12 kapcsán. 

Normális esetben az Apple általában ilyenkor jelenti be az aktuális és túlárazott újdonságait, de 2020 minden, csak nem normális. Ettől függetlenül számos információ kering a neten, hogy mi várható a vélhetően novemberben felbukkanó modellek ügyében. Ennek apropóján lássunk mindent, ami jelenleg tudható.

Adjunk nevet a gyereknek!

Nem nehéz kitalálni, mi lesz a soron következő széria elnevezése: iPhone 12. Habár az Apple az iPhone 9 helyett X-nek nevezte az akkori újdonságokat, az alapséma nem fog változni, hiszen tavaly a 11 jött, akkor most a 12-nek kell. A kérdés sokkal inkább az, mi fog jönni a szám után. Jelenleg úgy tudni, négy különböző modellre számíthatunk, melyekből kettő az “alap”, és kettő a Pro nevet kapja. Ennek megfelelően iPhone 12, Max, Pro, és Pro Max várható. Kijelzők terén 5,4 a legkisebb, és 6,7 a legnagyobb, de köztes méret is várható 6,1 hüvelykkel.

Mibe fog ez kerülni nekünk?

Az alábbi Twitter bejegyzés szépen szemlélteti, anyagilag mi várható, így az alapmodell 649 dollár (200.000 forint), míg a csúcsváltozat 1.099 dollárért (330.000 forint) lesz kapható. Természetesen kétségünk sem lehet, hogy ez idehaza a mindenféle sápok miatt drágább lesz.

A bejelentésre valamikor október környékén számíthatunk, mert bár szeptember 15-én lesz a “Times Flies” esemény, annak fókuszában várhatóan az Apple Watch és az iPad Air fog állni.

Kinézet és képességek

Az iPhone 12 modellek kinézete sokak szerint nem az előző generáció formavilágát követi, sokkal inkább az iPhone 5-ét idézi majd. Várhatóan a kamerák formáján is változtatnak, kicsit jobb besüllyesztéssel, ami az olcsóbb verziók esetében alumínium, a drágábbaknál rozsdamentes acél házba történik. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint mind a négy újdonság 5G-s lesz, ugyanakkor a valóban nagy sebességre csak a legdrágább modell lesz képes.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!