Kép: mohamed_hassan, Pixabay

Aki még mindig csak annyit tudna az 5G-ről, hogy majd minden sokkal gyorsabb lesz, annak sokat segíthet az Ericsson videója, mert kiderül, ennél lényegesen többről van szó. 

Habár a koronavírus némiképp lelassította az 5G terjedését, a fejlődés nem áll meg, és napról-napra egyre többen férnek hozzá. Az 5G a mobiltelefon-hálózatok ötödik generációja, amely nagy mennyiségű adatátvitelt tesz lehetővé minimális késéssel. Ez az új kommunikációs technológia, amely ma már világszerte él, eddig soha nem látott potenciállal rendelkezik, új lehetőségeket teremtve az emberek, a vállalkozások és a társadalom számára. Mit jelent ez nekünk? Leegyszerűsítve: rengeteget. Habár most még nem gondoljuk, és talán nem is érezzük, de az új technológia már elkezdte körülöttünk átalakítani a világot. Az Ericsson mozgóképes anyagából kiderül, mennyire eltérő területeken hozhat fejlődést az 5G.

Ahogy a bő kétperces összeállításból látszik, valóban alapjaiban változtathatja meg az 5G a mindennapjainkat, hiszen számos olyan lehetőséget rejteget, ami eddig sosem volt. És mindez megjelenik majd az egészségügyben, az autógyártásban, a logisztikában, a mezőgazdaságban, és tulajdonképpen mindenhol, ahol az informatika és a távközlés jelen van. Drónok vihetik majd az életmentő eszközöket, a kiterjesztett valóság elfoglalja a kulturális intézményeket, felgyorsul a szállítmányozás, átalakul a közösségi közlekedés, és másként fogunk filmeket nézni. Azoknak pedig, akik félnek, érdemes tudni, hogy 5G oszlopokat gyújtogatni legalább annyira barbár szokás, mint boszorkányokat égetni.

FORRÁSEricsson