Kép: Huawei

A MatePad 5G sokak számára ismerős lehet, de azért a derék kínai mesteremberek csiszolgattak rajta egy kicsit, és nevében is benne van, már tudja az 5G-t. 

Attól, hogy a Huawei számos piacról ki lett űzve, természetesen nem roppant össze, és az ázsiai gigacég dolgozói nem ülnek pityeregve a kantinban, hiszen az élet megy tovább. Olyannyira, hogy felfedte magát a Huawei MatePad 5G nevű táblagép, ami nagyjából egy továbbreszelt MatePad 10.4, legalábbis ami a külsőséget illeti, mindenképpen. A burkolat alatt azonban történtek változások, hiszen Kirin 810 helyett a 7 nanométeres 820 lakik benne Wi-Fi 6-tal és 5G modemmel.

Kép: Huawei

A Huawei arra is ügyelt, hogy a felhasználókat ne zavarja össze a hardveres opciók sokszínűsége, ezért csupán a 6 GB RAM és 128 GB háttértár vásárolható. Mint említettük, külsőségek terén nincs változás, így a kijelző maradt a 10,4 hüvelykes IPS, ami 1200×2000 pixeles felbontású. aminek felső élére került a 8 megapixeles szelfikamera. Felbontás terén ugyanezt tudja a hátsó fertályon elhelyezkedő egység is.

Kép: Huawei

Akad még Harman Kardon hangszóró, mikrofon, és Type-C csatlakozó, ami sajnos maga alá gyűrte a hagyományos 3,5 milliméterest, így átalakítóval adhatunk magunknak fülest. Az akkumulátor maradt 7250 mAh, amit 2,5 óra alatt tölthetünk fel 22,5 wattal. Tekintve, hogy Huawei, a Google szolgáltatásaira ne számítsunk, helyette a kínai óriás saját fejlesztésű alkalmazásait találjuk az Android 10 alapú eszközön.

FORRÁShttps://mobilarena.hu/hir/5g-s_tablagepet_mutatott_be_a_huawei.html