Tizenkilenc szenátorból álló csoport szólította fel Donald Trump elnököt, és aggodalmukat fejezték ki a szabadpiaci stratégiát illető információhiány miatt.  

John Thune szenátor (R-S.D.), a Kereskedelmi Kommunikációs, Technológiai, Innovációs és Internetes Szenátus Albizottságának elnöke szerdán levelet intézett Trump számára, miután a Pentagon nemrégiben tájékoztatást kért (továbbiakban RFI – request of information) az 5G kapcsán. Ebben nehezményezte azt, hogy az ország vezetése ahelyett, hogy a magániparra és a piaci szereplőkre támaszkodna az 5G fejlesztésében, még mindig ott tart, hogy információkat kéreget. Thune szerint mindez csak azt segíti elő, hogy az Egyesült Államok a még nem tesztelt modellekkel való kísérletezgetés közben szépen lemarad az 5G-telepítés versenyében.

Kép: D W – Pixabay

A Védelmi Minisztérium szeptember 18-án adta ki az RFI-t amiatt, hogy betekintést kaphasson, hogyan képzeli az ipar a spektrummegosztás és az 5G kiépítésének felgyorsítását. Mint írták, ők is elismerik az 5G-ben lévő lehetőségeket, ugyanakkor biztonságos kommunikációs hálózatokat szeretnének. Éppen ezért úgy, hogy a “gonosz szereplők” csak egy hálózatba kell, hogy betörjenek, nagyobb a veszély. A szenátorok arra is felszólították Trump elnököt, hogy maradjon szabad piacon annak érdekében, hogy az Egyesült Államok megnyerhesse a globális 5G versenyt. A Szövetségi Hírközlési Bizottság nemrég jelentette be, hogy jóváhagyja a középsávos spektrum használatát, bár a Pentagon augusztusban azt ígérte, hogy ez nyár végére lesz elérhető.

 

FORRÁSThe Hill