Kép: iXimus - Pixabay

Habár idén a járvány miatt meglassult az 5G hálózat kiépítése, és ennek következtében a készülékek sem fogynak túlzottan, 2021-ben ez másként lehet. 

Azok az országok, amelyek számára fontos, hogy lépést tartsanak a fejlődéssel, igyekeznek a koronavírus ellenére is haladni a hálózatok kiépítésével, amihez majd a készülékvásárlások is fel fognak zárkózni. A Canalys elemzői szerint szokás szerint Kína a piacvezető 5G-s telefonok terén, és ez még egy darabig így is marad. Annak ellenére, hogy a Samsung sem tétlenkedik, a kommunista berendezkedésű ország számos olyan márkát mondhat magáénak, amivel biztos a piaci előny. A prognózisok szerint az idei év eladásai alulról súrolják majd a 280 milliót, amiből mindössze bő 100 millió az, amit nem a kínai piacon adnak el.

Kép: Stuff

Ugyanakkor 2021-ben kilőnek az értékesítések, és ez világméretű előrejelzés. Főleg úgy, hogyha maga az 5G az olcsóbb telefonokban is elérhető lesz, márpedig a Xiaomi, a TCL és az Oppo is tud ilyet mutatni. A Huawei-t csak azért nem említettük, mert nála nem tudni, hogyan alakul a sorsa a nyugati országok némelyikével megromlott viszonya miatt. Az árak csökkenését is elhozza 2021, így az 5G-s telefonok mediánja valahol 765 dollár körül lesz kontinensünkön, ami 2024-re 477 dollárra csökkenhet. A magasnak tűnő számokat a Samsungnak és az Apple-nek köszönhetjük, mert ők továbbra is inkább a drágábbnak számító kategóriákban indítják az 5G-képes telefonjaikat.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

FORRÁSHVG