Kép: Tumisu - Pixabay

Érdekes tévképzetek vannak az emberek fejében az 5G-vel és az azt használó telefonokkal kapcsolatban. Az összevisszaság számokban is mérhető. 

Az Egyesült Államok előfizetőinek közel fele (49%) azt hiszi, hogy jelenlegi iPhone-juk képes használni az 5G-t, ami azért butaság mert az első 5G-s Apple telefon még nem elérhető. A Global Wireless Solutions felmérése 5000 amerikai polgárt kérdezett meg. Mindemellett az okostelefonokkal rendelkező összes fogyasztó 29 százalékának fogalma sincs, hogy jelenlegi készüléke képes-e 5G-re, míg a fogyasztók 38% -a nem tudja, hogy vezeték nélküli szolgáltatója biztosítja-e az 5G-s lefedettséget a lakóhelyén. Az okostelefon-gyártók és a szolgáltatók felgyorsítják az 5G-kompatibilis eszközök és hálózatok bevezetését. Ennek ellenére a GWS megállapításai mégis oda futnak ki, hogy elég nagy az összevisszaság az emberek fejében. A számok nagyon szépen megmutatják, hogy az egészen vidéki, és a kisvárosi környezetben lényegesen tájékozatlanabbak az emberek, mint a városi, nagyvárosi létben. Míg előbbieknél 45 és 47 százalék nincs képben, hogy a szolgáltatójuk ad-e 5G-t, addig utóbbiaknál ez csak 27 százalék.

Az életkor szerinti eloszlás azok között, akik azt hiszik, tudja a telefonjuk az 5G-t, így néz ki:
– 18-24: 41%,
– 25-34: 58%,
– 35-44: 62%,
– 45-54: 35%,
– 55-64: 19%,
– 65-75: 18%.

A válaszadók 26 százaléka szerint az 5G előnyei már idén érzékelhetőek lesznek, míg 27 százalék gondolja úgy, hogy majd csak jövőre. Érdekes kérdés az előfizetés, mert az emberek 38 százaléka nem szeretne az 5G miatt többet fizetni, és eleve 23 % szerint bőven jó a 4G. Elég sokat mond az is, hogy 54 százalék szerint elsőre az jut eszükbe az 5G-ről, hogy nagyobb sebességet biztosít. Látható tehát, hogy tényleg van némi összevisszaság, aminek a rendezését a szolgáltatók, a készülékgyártók és a kormányzatok közösen kellene, hogy végrehajtsák.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!