Kép: WikiImages - Pixabay

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Az 5G segítségével a sportesemények élvezeti faktora egészen új magasságokba emelkedhet, mintha maga a néző is ott lenne az események középpontjában. 

Aki bármely sportnak elhivatott rajongója, annak mindegy, hogy élőben, fizikai valójában nézi, vagy a fotelből figyeli az eseményeket. Most, amikor mindenki szenvedi a koronavírus negatív következményeit, különösen felértékelődhet, hogy otthonunk falai között mennyire tudjuk kiélni elhivatottságunkat. Az Ericsson fejtegetése szerint a sportesemények tekintetében az 5G, a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) kombinációja teljesen új felhasználói élményeket hozhat. Ennek fő eleme, hogy a fogyasztó eljuttatása a játék középpontjába. Mindegy, hogy  teltház előtt játszó csapatról vagy az erdei pályán magányos futó emberről van szó, a foyamatos összekapcsolhatóság és a mobilitás új értékeket kínál. Itt lehet az 5G létfontosságú eszköze a sportoknak, mivel igyekszik újrafogalmazni a szurkolói élményt, otthon és a sportarénában egyaránt.

Kép: Ericsson

A sportesemények még jobban kiszolgálhatnák mind az helyszínen szurkolókat, mind pedig az otthon, tévén, interneten keresztül az eseményeket követő embereket. A digitális és mobil fogyasztás ebben a korában a rajongók olyan élményekre is számítanak, amelyet mobileszközeik növelhetnek. Az élő közvetítésű videók segítségével egyszerre követhetik nyomon az eseményeket és kaphatnak rengeteg információt szinte bármiről, ami a játékkal kapcsolatos.

Magával ragadó sportélmények otthonunk kényelméből 

A sportrajongók ma új módszereket keresnek a sportélményhez való digitális kapcsolódáshoz. Lehetőség van magával ragadóbb rajongói élmények létrehozására a 360 fokos kamerák segítségével, a virtuális és a kibővített valóság bevezetésével. A nézők akár az oldalvonal mellett is “sétálgathatnak”, láthatják a mérkőzést a kapus szemszögéből, vagy csatlakozhatnak az öltözőben a győzelmi ünnepléshez. Mindez segít abban, hogy az emberek minél jobban élvezhessék a sportesemények hangulatát.

A VR izgalmas újításokat hozhat: 4K / UHD tartalom nézésének lehetősége anélkül, hogy nagy és drága fizikai képernyőre lenne szükség. Hamarosan a barátok és a hasonló érdeklődésű emberek együtt nézhetik a VR tartalmakat a nappaliban. Egy film megtekintésekor lehetőség nyílik arra, hogy a jeleneteket tetszőleges nézőpontból tekinthessék meg. A meccseknél pedig nem lesz akadálya, hogy a virtuális valóság révén úgy élhessünk meg mindent, mintha valóban ott ülnénk a lelátón.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!