Kép: Web Werks

De nem a felhasználók számára, és nem azért, mert a felhőalapú szolgáltatások sokba kerülnek, hanem azért, mert dinamikusan folyik a fejlesztésük.

Unalomig ismételt dolog, hogy a koronavírus rámutatott, mennyire fontos a megfelelő sebességű hálózat, és a felhőalapú szolgáltatások. A Deloitte nevű, brit, multinacionális szolgáltatócég szerint a felhőt érintő bevételek 2021 és 2025 között évente harminc százalékkal nőnek majd. Ugyanakkor a kiadások világszerte hétszer gyorsabban nőnek jövőre, mint az információs technológiák egyéb területeinél. Mindemellett a folyamatosan nyitnak a felhőalapú szolgáltatások irányába, mivel ezzel pénzt takarítanak meg. Ezzel egy időben a távközlési cégek folyamatosan vezetik be az 5G-s szolgáltatásaikat, és mindennek a vége az egyik grafikus feldolgozó egységeket gyártó szerint egy – a jelenleginél – több ezerszer nagyobb internet lesz.

Kedves beteg!

A prognózisok szerint 2021-ben világszerte több mint 400 millió orvosi vizsgálat zajlik majd távolról, ami szintén jól jön a járványhelyzetben. A virtuális vizsgálatok a világszerte lefolytatott összes mennyiséget tekintve globálisan 5% -ra nőnek, a 2019-es mindössze 1% -ról. Ez a növekedési ütem igen komoly számokat eredményez: 8,5 milliárd orvoslátogatásra került sor 2019-ben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 36 tagállamában. Ezeknek a látogatásoknak az értéke, tisztán monetáris értelemben, megközelítőleg 500 milliárd dollár.

Elő a kristálygömböz

Az otthonaink tekintetében is minden meg fog változni, hiszen a világ nappalijaiban egyre inkább 8K televíziókat fognak használni, amelyek 2021-ben valószínűleg el fogják érni az 5 milliárd dolláros eladást. A 8K televíziók 7600 vízszintes és 4320 függőleges képpontot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy a képernyő 33 millió pixelje olyan kicsi, hogy még közelről sem lehet megkülönböztetni.

Kép: Hacker Noon

Az ultra nagy felbontású (UHD) televíziók előző generációjának, a 4K televízióknak negyed annyi képpontja van. A járvány miatti bezárkózás pedig felgyorsítja a 8K televíziók terjedését és a megtekintési idők növekedését. Ez értelemszerűen jelentősen megnövekedő adatforgalmat is generál, de az 5G úgy az ilyesfajta szórakozásban, mint az egyéb, felhőalapú szolgáltatások tekintetében nagy segítség lesz.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!